Germanii de la Quin se așteaptă ca anul acesta să atingă o cifră de afaceri de aproximativ 90 de milioane de euro. „Ne așteptăm ca toți indicatorii să aibă un trend ascendent în următorii ani. Asta și datorită noilor proiecte care urmează să intre în serie anul acesta. Previzionăm că anul 2017 va fi anul de creștere puternică, cu o cifră de afaceri de 130 milioane de euro.
Dacă în 2016 au intrat în producția de serie două noi proiecte pentru Daimler și BMW, în anul 2017 vor intra în serie un număr de șapte noi proiecte, pentru Daimler, BMW, Volkswagen, Audi și Opel”.
Compania Quin, care produc la Brașov componente pentru schimbătoare de viteze, volane şi borduri, a investit până acum aproximativ 87 de milioane de euro, iar pentru anul viitor se dorește construirea unei noi hale de producție de aproximativ 7.000 de metri pătrați, cu o investiție totală – clădiri, echipamente și tehnologii – de circa 10 milioane de euro.
Fabrica de la Brașov a ajuns la un număr de 1.391 de angajați la finele lunii iunie, dar conducerea societății își dorește o creștere treptată a numărului de angajați până la 2.000 de persoane în 2018 și 2.100 în 2019.
Studii de satisfacție a angajaților
„Se investește din ce în ce mai mult în pregătirea angajaților și dezvoltarea forței de muncă, în vederea creșterii atât a productivității, cât și a gradului de satisfacție al angajaților. În primul semestru am colaborat cu parteneri pentru elaborarea unor studii de satisfacție a salariaților și a unui studiu extensiv care a analizat productivitatea muncii și a identificat soluții de îmbunătățire, determinând în mod clar și cerințele de calificare viitoare ale personalului”, spun reprezentanții companiei.
„Piața actuală a forței de muncă necesită diversificarea modalităților de recrutare și campanii speciale, precum și stabilirea unor noi modalități de motivare și reținere a angajaților existenți. Pentru a ne face mai cunoscuți și pentru a prezenta oportunitățile oferite de compania noastră, colaborăm cu diverse facultăți și licee din Brașov, pentru stagii de practică, dar și pentru diverse alte proiecte. Avem în derulare un stagiu de practică cu studenții, urmând să derulăm în scurt timp încă un stagiu de practică și cu elevii de liceu. Totodată, colaborăm și cu Camera de Comerț și Industrie Brașov, pentru proiectul “Educație cu Profit în Viitor”, care are în vedere implementarea cluburilor de antreprenoriat și orientare vocaționala în cadrul școlilor și liceelor din județul Brașov”.
Quin a intrat în România în 2003
Concernul Quin GmbH a luat naștere în 2003 prin fuziunea companiilor „Rössler & Weissenberger” (fondată în 1893) și „Grossmann GmbH” (fondată în 1979). În același an, în luna septembrie, Quin intra în România, funcționând într-un spațiu închiriat în orașul Brașov. Avea deja comenzi pentru volanele de lemn și piele și pentru interiorul de lemn pentru modelul Mercedes G Class. În 2004, compania dădea deja de lucru pentru 280 de brașoveni.
În condițiile în care comenzile erau deja în creștere, clienții fiind mulțumiți de calitatea obținută la Brașov, Quin a cumpărat o suprafață de teren de 32.400 de metri pătrați în Ghimbav unde a dezvoltat o fabrică în care avea să se mute în 2008. În timp au mai fost cumpărate alte 5,6 hectare de teren, acum suprafața deținută de germani fiind de aproape nouă hectare pe care compania intenționează să se dezvolte în perioada următoare.
Sediul central din Germania al concernului se întinde pe 7.500 de metri pătrați și are 180 de angajați. Este singura locație a concernului unde nu se face producție, ci doar cercetare-dezvoltare, activități administrative, de vânzări și relații cu clienții. Quin Polonia are 300 de angajați, iar Quin China 158 de angajați. În schimb, anul acesta va fi inaugurată o fabrică în Mexic, iar numărul angajaților ar putea fi unul comparativ cu cel de la Ghimbav, având în vedere că suprafața deținută de germani în statul din America de Nord este de 55.000 de metri pătrați.
4 comentarii
Poate sa investeasca , atata timp cat isi bat joc de angajati investitia e degeaba , probabil ca nu stiti ce se intampla acolo si sunt tare curios cu cine vor lucra pentru ca cel putin in Brasov li sa dus vestea , trebuie sa fi bolnav la cap sa te duci acolo .
Da sunt de acord cu investitia dar trebuie sa pună preț și pe muncitori ,cat tineret lucreaza.generația de după 90 rar vezi ,se bazează tot pe acei care sunt de timpul lui Ceaușescu, ei cauta salariu mare și stau pe internet,noi suntem de atât timp și avem salariu cat ei,înainte se dădea spor de vechime dar acuma noi care avem ani lucrați cat au ei vârstă, și mai suntem luați și la mișto, sunt angajați mai multi cu foi în mana decât muncitori și pe ce salariu ,de asta sa dus vestea în tot Brașovul tineri sunt generația Facebook, spun tot,nu ca noi tăcem, uitati va cat tineri sunt și câți din generația lui ceausecu este,ce la noi nu a țipat șefi lor nu ai voie nimic ca asa e democratia ,noi nu dar ei da ,tot cu de alde noi o sa se facă treaba,
Daca li sar da oamenilor de baza un salar de 2500 de lei macar ar face treaba dar pe un salar de 1500-1700 nui sta nimeni
Întâi uitativa cat are salariul un neamt si cât are un roman si după aceea o sa vedeti de ce nu stau oamenii. Românii muncesc de 10 ori mai mult si mai bine fata de nemti