Stiri Brasov

România nu va avea probleme în următorii 30 de ani cu alimentarea cu energie

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

România nu va avea probleme în următoarele trei decenii cu alimentarea cu energie, a declarat, vineri, la Brașov, Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru industrii și servicii din cadrul Camerei Deputaților. Acesta a anunțat că „ar fi un dezastru” ca în următorii zece ani, de exemplu, creșterea anuală a consumului de energie să fie de doar 1 – 2% anual, pentru că se încearcă atragerea de investiții. „Trebuie să asigurăm un echilibru în sistemul energetic nașional, fără pierderi de energie”, a explicat Iancu, precizând că mixul de energie (ponderea energiei de tip nuclear, regenerabil, hidro sau din cărbune – n. red) nu poate fi schimbat decât într-o perioadă de zece ani, nu de pe o zi pe alta.

Corina Popescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, a declarat că „din datele noastre reiese că în următorii zece ani vom avea o creștere a consumului de energie de 2% anual, dar nu putem preciza care va fi aportul energiei regenerabile în acest mix”. Declarațiile au fost făcute în cadrul celei de-a noua ediții a evenimentului Ziua Energiei. Conferința s-a concentrat pe discutarea strategiei de dezvoltarea a României, din punct de vedere energetic, pentru obținerea independenței energetice și a utilizării, pe scară largă energiilor neconvenționale. La acest ultim capitol, s-a explicat că România va utiliza din ce în ce mai multă energie verde, odată cu perfecționarea tehnologiilor de producere a acesteia, după cum a precizat Corina Popescu.

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*