Stiri Brasov

Consilierii locali vor să ieftinească biletul pe linia RAT care face legătura cu Poiana Brașov

Autobuz RAT BrasovÎn prezent, o cursă pe linia 20, pe traseul Livada Poștei – Poiana Brașov, costă 5 lei, iar circulația pe această rută nu se încadrează în sistemul de tarifare care este valabil în restul municipiului, respectiv cu valabilitatea unei călătorii timp de 50 de minute. Consilierii locali brașoveni vor să schimbe acest lucru, iar în următoarea ședință de Consiliu Local va urma să fie dezbătut un proiect de hotărâre ce vizează ca taxarea pe această rută să fie la fel ca pe orice linie RAT Brașov, după cum a precizat consilierul local Adrian Oprică. „Nu există o justificare pentru un tarif mai mare pe această linie, întrucât o cursă până în Poiană durează 20 de minute, iar și cei care locuiesc în Poiană, aproximativ 300 de persoane, sunt tot brașoveni și ar trebui să plătească tot 2 lei, ca de exemplu cei care merg din Livada Poștei în Noua, care este de asemenea un traseu lung. De asemenea, vrem ca și sistemul de tarifare cu valabilitatea călătoriei la 50 de minute să fie aplicat și în cazul liniei 20”, a explicat Oprică.

 

De asemenea, acesta a precizat că vor fi modificate și hotărârile ce vizează acordara de subvenții pentru pensionari sau elevi, astfel încât vârstnicii să beneficieze de tarfiul redus (1 leu călătoria) și pe linia 20, iar elevii să poată circula cu autobuzul spre Poiană cu abonamentul gratuit pe care îl primesc de la școală lunar, dacă nu au absențe. Propunerile consilierilor locali ar putea intra în vigoare din toamnă, asta dacă și Consiliul de Administrație al RAT Brașov își va da girul pe aceste proiecte.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*