Social, Stiri Brasov

Mâine se naște comisia care are misiunea de a salva sistemul centralizat de termoficare al Brașovului

Consiliu Local 2016 juramant (1)Consiliul Local Brașov se va reuni mâine dimineață într-o şedinţă de îndată, pentru a aproba constituirea comisiei care trebuie să găsească, în cel mai scurt timp, soluţia pentru reluarea furnizării agentului termic în municipiul Braşov. „Dorim ca, în prima şedinţă ordinară de Consiliu Local din această lună, să prezentăm care sunt variantele pentru a relua furnizarea agentului termic la nivelul Braşovului. De aceea, am propus convocarea acestei şedinţe de îndată, pentru ca această comisie să aibă timpul necesar să identifice soluţiile pentru rezolvarea acestei probleme”, a explicat viceprimarul Mihai Costel.

Este nevoie de consens politic

Această comisie va avea drept principal scop identificarea modalității optime, legale şi fundamentată de gestiune a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat. Viceprimarul a precizat că soluția propusă de această comisie trebuie să fie una cu care să fie de acord toţi membrii comisiei, având în vedere urgenţa în rezolvarea acestei probleme. „De aceea, propunerea noastră este ca toate partidele din Consiliul Local să fie reprezentate proporţional cu numărul de consilieri locali din fiecare grup politic. Astfel, Comisia va fi constituită din şapte membri: grupul politic PNL-UDMR care este cel mai mare va avea 3 reprezentanţi, PSD 2 reprezentanţi, PER-FDGR un reprezentant, iar PMP un reprezentant. Comisia va funcţiona pe o perioadă de trei luni de zile. Aceasta nu urmăreşte doar să găsească o soluţie, ci vizează şi viitorul companiei de termoficare”, a punctat Mihai Costel.

Se va face un studiu de oportunitate în vederea selectării unui nou operator

O altă misiune a acestui comisii va fi aceea de a analiza managementul şi funcţionarea Tetkron şi, dacă este cazul, să solicite realizarea unui audit economico-financiar. Conform expunerii de motive care va sta la baza hotărârii prin care va fi înființată această comisei, activitatea de analiză şi verificare pe care o va derula comisia mai are, printre obiective și: verificarea stadiului derulării serviciului public de alimentare cu energie termică, de către SC Tetkron SRL, stabilirea consecinţelor de ordin tehnic, economic şi juridic ale pierderii licenţei de operare în domeniul serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat. Membrii comisiei vor mai trebui şi să analizeze necesitatea întocmirii unui studiu de oportunitate privind organizarea unei proceduri de selectare a unui nou operator în domeniul energiei termice, în municipiul Braşov.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*