Economic, Stiri Brasov

Preh, afaceri în creștere la Brașov: 74 de milioane de euro, în primul semestru a lui 2016

prehProducătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Daimler, Audi sau BMW, a avut în primul semestru o cifră de afaceri de 74 milioane euro, mai mult cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit site-ului Minis­terului Finanţelor, anul trecut, compania a realizat o cifră de afaceri de aproape 593,8 milioane de lei (132,5 milioane de euro) și un profit net de peste 26 milioane de lei (5,9 milioane de euro), cu un număr mediu de 832 de angajaţi. Conducerea companiei estimează că va încheia anul în curs cu afaceri totale de 148 milioane euro şi peste 1.000 de angajaţi. „Evoluţia pieţei în primul semestru a fost conform planurilor de buget, cu o uşoară depăşire de 6%. Clienţii finali sunt mai reţinuţi în a da prognoze şi comenzi pe termen mediu, aşteptându-se o uşoară restrângere a pieţei în următoarele luni“, a explicat Mihaela Forgaciu, director general al Preh România.

Cel puțin 50 de locuri de muncă noi

În prezent, la fabrica Preh din Ghimbav (Braşov) lucrează 964 de oameni, la producţia de comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Daimler. Până la finalul anului, compania intenţionează să mai recruteze 50 de oameni, joburile disponibile fiind de dezvoltator software (embedded) şi hardware, dezvoltator PCB Layout, şef secţie injectare mase plastice, şef secţie asamblare, inginer proces, tehnician electromecanic, stivuitorist, muncitori la asamblarea pieselor sau controlor calitate. Germanii dezvoltă în prezent o nouă unitate de producţie la Ghimbav, pe o suprafaţă de 13.000 mp, în vederea extinderii capacităţii şi a introducerii unor noi procese de fabricaţie (producţia proprie de circuite electronice Surface Mount Technology), care vor creşte valoarea produsului finit.

10 milioane de piese produse pe an la Ghimbav

Totodată, Preh a alocat pentru acest an 13 milioane de euro pentru achiziţia unor noi linii de asamblare şi noi utilaje pentru producţie, după ce anul trecut compania a finalizat un proiect de investiţii de 7 milioane euro. Proiectul de investiţii va fi complet finalizat în anul 2019, când compania plănuieşte să ajungă la 1.400 de angajaţi şi afaceri totale de peste 200 milioane euro. Paleta de clienţi este aceeaşi, BMW, Audi, Porsche, Volkswagen, Skoda, Seat, Mercedes, însă au crescut numărul, tipurile şi complexitatea pieselor vândute, potrivit oficialilor Preh România. „Am ajuns la Ghimbav la o capacitate de producţie de 10 milioane de piese pe an. Din trimestrul al patrulea vom demara opt noi proiecte pentru Audi“, a spus directorul general al Preh România.

 

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Soare Denisa Bianca

    Doresc sa ma angajez în firma dumneavoastră.
    Data nașterii 02.06.1994
    Locuri de munca Rolem și Continental
    Nr de tel 0771248391

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*