Stiri Brasov, Turism

FOTO Se caută donatori pentru renovarea refugiului Șaua Strunga

saua strunga tabla-informatiiBrașovenii care merg pe munte, dar nu numai aceștia,  sunt rugați să doneze materiale de construcții sau bani, pentru renovarea refugiului Șaua Strunga din Masivul Bucegi. Deja s-au donat câteva materiale necesare.

„Numai cine nu a mers pe munte nu poate să înțeleagă bucuria pe care o trăiește un drumeț atunci când știe că la câteva minute distanță se găsește un adăpost care îi va oferi căldură și siguranță. Ca o comparație vă rog să vă imaginați că sunteți în oraș, vă prinde ploaia și trebuie să luați un autobuz. Ce sentiment trăiți atunci când stația de autobuz este acoperită? Vă simțiți în siguranță. Dar ce se întâmplă atunci când știți că stația este acoperită iar odată ajunși acolo constatați că acoperișul este spart. Probabil că vă resemnați și dați vina pe autorități. Pe munte dacă te-ai resemnat este ca și cum ai fi deja mort. Trebuie sa faci tot posibilul să rămâi uscat și să găsești urgent un adăpost.

Ne-am propus să renovăm Refugiul Șaua Strunga, ba mai mult să-l modernizăm. Din păcate nu putem face asta singuri fiindcă nu dispunem de partea materială, logistică și financiară. Așa că apelăm la toți cei care înțeleg pe deplin necesitatea acestui proiect și pot să-l sprijine material, logistic și financiar“, se arată pe blogul ompemunte.ro.

Se menționează că până acum s-au strâns, din donații, țigla metalică cu montaj și transport, o fereastră de acoperiș, grund, vopsea, ulei de in și stâlpi din fier pentru susținerea greutății refugiului.

„Pentru a putea monta acoperișul mai avem nevoie de: 50 mp de scândură și 120 metri liniari de lați (5 lătime/3 grosime), 2 kg cuie de 10.  Alte materiale necesare: 1 kg de cuie de 8 si 12, fereastră 195/111 (cotele pot fi ajustate), fereastră 128/111(cotele pot fi ajustate), două ferestre mici pentru a fi montate în pod, 60 mp de vată de sticlă, 60 mp OSB sau lambriu, două tuburi de spumă, o cutie de 1000 holșuruburi de 3,5 pentru montaj OSB sau lambriu, două rigle de 3 m și doi dulapi de 2,5 m (5 grosime/15 lățime pentru călcături) pentru construirea unei scări de acces în pod și a unei scări de intrare în refugiu, un print de 200/100 cm care să conțină informații turistice“, se mai arată pe blog.

„Cine dorește să ne susțină o poate face prin donații de materiale sau prin donații în bani, în contul deschis la Banca Transilvania, cu textul „Donație refugiu”.

Titular de cont: Asociația OM pe MUNTE

Număr de cont: RO65BTRLRONCRT0301422301

Relații suplimentare:

tel: 0729 170 973

email: ompemunte@gmail.com“, se menționează la final.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*