Stiri Brasov

Mașinile electrice care fac înconjurul lumii vor trece și prin Brașov, în luna august

cursa masini electriceCea de-a două ediție a cursei cu mașini electrice în jurul lumii, „80edays-Elduro”, a luat startul pe 16 iunie, în față Arcului de Triumf din Barcelona și ar trebui să se încheie în același loc pe 4 septembrie 2016, la 80 de zile de la plecare.

Cele 11 echipaje care au plecat din Spania luna aceasta vor parcurge peste 25.000 km și vor traversa peste 20 de țări, inclusiv România, și trei continente. În România, mașinile sunt așteptate să ajungă în jurul datei de 14 august și vor parcurge traseul Suceava-București-Brașov-Sibiu-Arad.

Scopul acestui eveniment este să dovedească, încă o data, sustenabilitatea mașinilor electrice. Proiectul a fost inițiat de Rafael de Mestre, care, în 2012, a reușit să facă înconjurul lumii în 127 de zile. El participă și de această data, cu o mașină Tesla Model S. Echipele sunt din Germania, Spania, Elveția, Cehia, Austria, Italia, Ungaria, China și SUA.

Brașovul se numără printre puținele orașe din țară unde există sisteme publice pentru încărcarea autoturismelor electrice.

Brașovul are 9 prize pentru încărcarea mașinilor electrice

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*