CGS a avut în 2015 un număr mediu de 2.300 de salariaţi, mai mult de jumătate dintyre aceștia fiind în Brașov, în creştere cu 300 de oameni faţă de anul anterior şi cu 1.000 de angajaţi mai mult faţă de nivelul înregistrat în urmă cu cinci ani. Compania vrea să îşi majoreze efectivele, planul pentru Galaţi – centru deschis anul trecut – fiind acela de a ajunge la 2.000 de oameni, iar pentru Miercurea-Ciuc – inaugurat anul acesta – fiind de circa 180 de noi angajaţi.
Odată cu creşterea complexităţii proiectelor s-au majorat şi salariile angajaţilor, spune Sterescu, care a precizat că salariile în cadrul CGS au crescut, în medie, cu 6-7% faţă de începutul anului 2015, iar tendinţa de creştere se menţine.
„Salariul mediu în companie este undeva în jurul valorii de 450 de euro net. Dar plaja este extinsă, salariile încep de undeva din jurul valorii de 350 de euro şi se termină undeva la 1.200- 1.300 de euro net pentru poziţii de entry level. Atenţie însă: dacă primul salariu se oferă pentru proiecte în limba română, ultimul pentru proiecte în limbi nordice.“
În ceea ce priveşte fluctuaţia de personal, care este foarte mare în industria serviciilor de externalizare, Sterescu a spus că aceasta este la fel de ridicată în oraşe precum Braşov, Sibiu sau Bucureşti, în timp ce în oraşe precum Târgu Jiu, Miercurea Ciuc sau Galaţi este mai scăzută, având în vedere că oportunităţile pe care le au oamenii de pe piaţa muncii sunt aproape inexistente.
„În anii trecuţi aveam o fluctuaţie de personal de 42%, însă am reuşit să o reducem către 40%, ceea ce este spectaculos din punctul nostru de vedere. Eram fericiţi şi dacă rămânea constantă în condiţiile în care concurenţa a crescut şi au venit foarte multe firme are şi-au dezvoltat afacerile cel puţin în Bucureşti“.