Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, subsidiara locală a grupului suedez Autoliv care își are sediul la Brașov, estimează că va recruta până la finalul anului încă circa 500 de oameni, ajungând astfel la aproximativ 10.000 de angajaţi în fabricile locale.
Compania are în prezent 9.500 de oameni care lucrează pentru fabricile din Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe şi Reşiţa, dar şi pentru centrele de inginerie şi dezvoltare din Braşov şi Timişoara. Compania deţine şi un centru european de competenţe IT şi numeroase funcţii suport pentru subsidiarele Autoliv din România şi din Europa, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. „În prezent avem 9.500 de angajaţi pe plan local şi estimăm ca vom finaliza anul cu aproximativ 10.000 de oameni, creşterea provenind din departamentele de producţie. De la începutul anului, businessul nostru a fost susţinut de creşterea volumelor existente, dar şi de proiectele noi din toate ariile de producţie, de la centuri de siguranţă, chingă pen-tru centurile de siguranţă, până la volane şi airbaguri“, au declarat oficialii companiei Autoliv România.
În primul trimestru din acest an compania a înregistrat o creştere de aproximativ 25% a afacerilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit oficialilor Autoliv România. Suedezii au înregistrat anul trecut o creştere a cifrei de afaceri de 25%, la peste 3 miliarde de lei (685,7 milioane de euro), fiind pentru prima dată când Autoliv România trece acest prag. Anul trecut, Autoliv s-a aflat pe locul opt în topul celor mai mari exportatori din economie, în urcare de pe poziţia a 11-a în 2014, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).
Pentru acest an, Autoliv şi-a bugetat un business local de 3,3 miliarde de lei (741 milioane de euro). Profitul net al companiei a înregistrat anul trecut cea mai mare creştere, de 80%, faţă de anul anterior, de la 52,1 milioane de lei la 94,3 milioane de lei.
Totodată, bugetul de investiţii a fost de 200 mil. lei anul trecut, în creştere de la 115 milioane de lei în 2014, în timp ce pentru acest an compania a bugetat investiţii de 180 milioane de lei. Investiţiile de peste 40 milioane de euro realizate anul trecut au mers către extinderea spaţiilor de producţie existente şi în achiziţionarea unor echipamente şi tehnologii noi.
În fabricile din România suedezii produc centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, dar şi airbaguri şi volane. Autoliv România produce în principal pentru pieţele externe, pentru clienţi precum BMW, Volkswagen, Renault sau Ford.
Grupul auto suedez Autoliv a deschis prima fabrică din România care produce centuri de siguranţă şi sisteme pentru airbaguri în anul 1997 la Braşov, aceasta fiind urmată în anul 2007 de o nouă investiţie de 30 mil. euro în a doua unitate, în Lugoj.
4 comentarii
Salut sunt interesat de un loc de muncă se poate să luăm legătura cumva?
cea mai mare bataie de joc ieri la interviurile de la poarta auto liv pe langa fapul ca eram foarte multi chemati la interviu si numai 3 asa zisi inspectori de resurse umane a durat foarte mult testerile si inteviurile cu aceste trei fete asa zise ”’ inspectoare ” cu probleme de organizare sa le fie rusine ;;
Buna ziua am depus un cv la poarta la Dumneavoastra Brasov pt angajare sunt necalificat astept sa ma sunati cat mai repede daca este posibil am aflat de angajare de pe postul de radio
cel mai stresant personal de recutare aici e 2 proaste la personal care te fute la cap rau la interviu de parca noi am fi ultimi oameni …/ ma pis pe voi