BizBrasov.ro și Forward Brașov, prima revistă de business din Brașov, organizează pe 27 mai TEDxBrașov. Evenimentul va avea loc la Centrul Cultural Reduta, începând cu orele 18.00. Tema aleasă pentru conferința din 27 mai este „Return to Innocence”.Biletele se găsesc pe biletebrasov.ro.
TEDxBrașov înseamnă 11 speakeri din 11 domenii diferite – un Scriitor, un Chirurg, un Arhitect, un Muzician, un Coorporatist, un Realizator şi Prezentator TV, un Bloger culinar, un Inginer, un Economist, un Sociolog, un Artist fotograf, 3 Invitaţi de peste hotare: Marea Britanie, Elveţia, Germania.
Sociologul Claudiu Bădescu lucrează de peste 12 ani în Elveţia cu organizații internaționale și companii private.
Expert în comunicare strategică, Claudiu crede cu pasiune în efectul catalitic al disrupției asupra cunoașterii. Privește prin lentile de sociolog și definește disrupția, efectele ei asupra creativității, dar și asupra vieții cotidiene, precum și utilizarea ei pentru a genera cunoaștere.
La conferinţa TEDxBraşov, din 27 mai 2016, sociologul Claudiu Bădescu va prezenta publicului de la Centrul Cultural REDUTA, conceptul „disruptive knowmmunication”. „Disruptive” deoarece propune o ruptura de trecut si traditie. „Knowmmunication”, pentru că traim din ce in ce mai mult intr-o societatea a cunoaşterii.
În societatea postcapitalistă resursa economică de bază – “mijlocul de producţie”, pentru a utiliza termenul economistului – nu mai este capitalul, şi nici resursele naturale, nici „munca”. Ea este şi va fi cunoaşterea.
Iată de ce Claudiu ne propune sa trecem de la îndoiala carteziană – „Cuget, deci exist!” -, care cere renunţarea la orice presupoziţie şi prejudecată luate în mod nemijlocit adevărate, la un nou nivel de gândire „Gândesc, deci disrup!” care ne provoacă să gândim şi să acţionăm responsabil în timp real în perfect accord cu timpurile în care trăim.
Dr. Bogdan Moldovan (43 de ani) se află în topul chirurgilor generalişti din România.
Discursul lui Bogdan de la TEDxBrasov din data de 27 mai 2016, leagă “ombilical” – cognitiv şi afectiv – oraşul Geneva de oraşul Braşov . Publicul de la la Centrul Cultural REDUTA va putea să înţeleagă concret, pe viu, povestea lui Bogdan care are ca titlu: „Geneva , locul unde s-a născut un vis acum împlinit în Braşov !”
Practic despre ce va fi vorba? Moştenirea spirituală lăsată de Prof. Gilles Mentha, de la Centrul de Transplant Geneva , este preluată de Dr. Bogdan Moldovan. Astfel o mare idee, care se naşte în Geneva , se materializează în Braşov .
Doctor în medicină, cadru universitar, practician al celor mai revoluţionare metode de transplant şi chirurgie generală, Bogdan este al doilea român, după profesorul Irinel Popescu, atestat pentru transplantul de ficat şi rinichi de cel mai important organism european din domeniu (ESOT – European Society for Organ Transplantation).
Dăruit cu un talent ieşit din comun şi cu un curaj remarcabil de a sparge bariere şi a depăşi noi orizonturi, Bogdan a făcut şi stagii importante de pregătire la Besançon şi Paris .
A dorit cu ardoare să fie chirurg în România, dar unul stăpân pe cele mai moderne tehnici practicate în marile centre medicale europene. Si a reusit .
Bogdan are o viziune generoasă, specifică „Şcolii Ardelene” si îndeamnă tinerii să își aleagă țeluri înalte, să și le urmărească cu tenacitate și să știe că pentru fiecare dintre ei, România este locul în care și le pot realiza. Este singurul loc în lume în care au maximum de șanse să realizeze un vis.