Stiri Brasov, Turism

Peste 3.000 de turiști s-au cazat în Poiana Brașov în acest weekend

poiana brasovTuriștii au asaltat Poiana Brașov de Paște. Potrivit Norei Dudiță, reprezentanta Asociației de Turism Poiana Brașov, aceasta a fost ocupată în proporție de 85 – 90%, „hotelurile fiind aproape pline”. Hotelurile Alpin, Teleferic și Ana Hotels au venit cu pachete foarte atractive, mai spun reprezentanții asociației.

Datele Federației Patronatelor din Turismul Românesc arată că în Poiana Brașov sunt aproximativ 3.500 de locuri de cazare, ceea ce înseamnă că în weekendul pascal în Poiană au venit aproximativ 3.000 de turiști.

De altfel, numărul turiștilor este într-o continuă creștere la Brașov, indiferent de anotimp. În primele două luni ale anului, județul a atras peste 160.000 de turiști, în creștere față de anul anterior. Capacitatea de cazare a județului este de 25.237 locuri, cu circa un punct procentual mai mare decât anul trecut. În totalul capacităţii de cazare turistică  în funcţiune, hotelurile au deţinut o pondere de 42,4%, pensiunile agroturistice 20,8%, pensiunile turistice 19,4%, vilele turistice 6,2%, cabane turistice 4,4%, hosteluri 3,5%, moteluri 2,5% şi celelalte tipuri de structuri de primire 0,8%. Unităţile de cazare clasificate cu 3 stele deţin 53,4% din capacitatea de cazare în funcţiune; urmate în ordine descrescătoare de  cele cu 4 stele (20,2%), 2 stele (16,2%), o stea (4,5%), 5 stele (3,7%) şi neclasificate (1,7%).

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*