Economic, Stiri Brasov

O firmă brașoveană construiește fabrici din containere modulare pentru industria alimentară

*Fabrica poate fi livrată la cheie în doar trei luni

camera frigoCompania Dar Food Solutions din Braşov, controlată de doi antreprenori români, testează un concept de microfabrică de 140 de metri pătraţi pentru legume, fructe, lactate sau carne alcătuită din containere modulare care costă 100.000 de euro şi poate fi livrată clientului în trei luni.
„Deocamdată suntem la faza de concept, până acum am făcut şi vândut părţi componente ale acestei fabrici, adică o microfabrică din două containere alipite. Am livrat la Bicaz unde există o păstrăvărie pe lacul Bicaz pentru prelucrarea peştelui, am făcut o fabrică de prelucrare a afinelor, am proiectat  o fabrică de prelucrarea laptelui, complexă, nu numai cu brânzeturi, ci pentru iaurt, unt, dar se poate proiecta pentru orice, inclusiv depozitare“, a declarat Doru Poloşan, directorul general şi acţionar al companiei.
El deţine 51% din acţiunile Dar Food Solutions, celălalt pachet fiind controlat de compania Onsaso SRL din Braşov deţinută integral de Neculina Stan, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.
Fabrica este alcătuită din containere frigorifice, vestiar filtru (componentă obligatorie pentru a preveni răspândirea microbilor), module de recepţie şi de livrare, construcţie care corespunde cu normele sanitare impuse de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
„Este o fabrică la cheie. În conformitate cu cerinţele beneficiarului noi proiectăm o soluţie care conţine tot ce are ea nevoie pentru a se produce produsul respectiv, exceptând desigur utilajele specializate. Conţine însă tot ce ţine de climatizarea spaţiului, atât rece, cât şi cald, de partea de refrigerare sau congelare a spaţiului, tot ce ţine de instalaţii de canalizare, iar  pereţii şi podeaua containerelor sunt agreate de Direcţia Sanitar-Veterinară datorită faptului că sunt uşor lavabile şi rezistente în timp“, a spus directorul general al Dar Foods Solutions.
Mobilitatea este unul din principalele avantaje ale instalării fabricilor modulare, acestea putând fi amplasate în zonele mai puţin accesibile, cum ar fi în vecinătatea materiilor prime care urmează a fi procesate.
Compania Dar Food Solutions a fost înfiinţată în 2012, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de peste 680.000 lei şi un profit de aproximativ 37.000 lei, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Nu stiu unde sa zic asta… dar urat este noul design al site-ului

  2. Buna ziua, as dori sa iau legatura cu aceasta firma. M-ati putea ajuta cu cateva date de contact?
    Va multimesc!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*