Fiscul brașovean scoate din nou la vânzare pe 9 mai cele două terenuri deţinute de Camelia şi Corina Voiculescu în localitatea Râşnov din judeţul Braşov. Aceasta este cea de-a doua încercare de vânzare, după ce licitaţiile programate pentru 18 aprilie au eşuat din lipsă de interes.
Astfel, o licitaţie vizează vânzarea unui teren intravilan situat în localitatea Râşnov, cu o suprafaţă de 11.510 metri pătraţi, deţinut de Camelia Voiculescu. Preţul de pornire în licitaţie este redus cu 25%, de la 1,238 milioane de lei (277.500 de euro) la 928.798 de lei (207.320 de euro).
O altă licitaţie se va organiza pentru vânzarea unui alt teren, situat în aceeaşi localitate, cu aceeaşi suprafaţă, tot la un preţ de pornire de 928.798 de lei, deţinut de Corina Voiculescu.
Fiscul a organizat până acum mai multe licitaţii pentru vânzarea bunurilor deţinute de familia Voiculescu în vederea recuperării prejudiciului din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), estimat la 60 de milioane de euro.
Pe 10 mai, la orele 14.00, tot fiscul din Brașov va organiza licitație pentru vânzarea a 306 acţiuni deţinute de Camelia Voiculescu la compania Sanagra din localitatea Sîntana de Mureş, judeţul Mureş. Preţul de pornire în licitaţie este de 1,46 milioane de lei (fără TVA). De asemenea, în aceaşi zi, aceeaşi oră şi tot la sediul Direcţiei Generale regionale a Finanţelor Publice Braşov, sunt scoase la licitaţie cele 351 de acţiuni deţinute de Corina Voiculescu la aceeaşi companie, preţul de pornire fiind de 1,678 milioane de lei (fără TVA).
Aceastea sunt primele licitaţii care au loc la Braşov pentru vânzarea acţiunilor deţinute de fiicele lui Dan Voiculescu la Sanagra. Mai multe licitaţii au avut loc până acum la sediul Direcţiei Finanţelor Publice din Târgu-Mureş, însă acestea au eşuat pentru că nimeni nu s-a înscris. Primele licitaţii au avut loc la Târgu-Mureş în luna noiembrie anul trecut, preţul de pornire fiind cel anunţat acum pentru licitaţiile din Braşov. Între timp, în licitaţiile de la Târgu-Mureş, preţul a fost redus treptat până la 50%.
Societatea Sanagra, înfiinţată în anul 1999, are ca obiect de activitate „creşterea bovinelor de lapte“, potrivit datelor de pe portalul Ministerului Finanţelor. Sanagra, care este principalul furnizor de lapte al companiei Sanlacta, a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de 7,14 milioane de lei şi o pierdere de 4,85 milioane de lei. La sfârşitul lui 2014, societatea avea 54 de salariaţi şi datorii de 5,36 milioane de lei, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.