Construcția Centrului de Agrement din Poiana Brașov, care a demarat încă din primavera lui 2013, se apropie acum de final. Per total, stadiul de finalizare al lucrărilor este de 90%. “Ne-am propus ca până la începutul lunii iunie, să finalizăm această lucrare, iar din sezonul de vară, turiştii şi braşovenii să beneficieze de cele mai bune condiţii pentru petrecerea timpului liber. Este un proiect care se încadrează în strategia noastră de a diversifica oferta și serviciile pentru turiștii care vizitează Poiana Brașov”, a precizat primarul George Scripcaru.
Ce lucrări au fost definitivate, ce mai este de lucru
Lucrările la acest obiectiv au fost reluate abia în martie 2015, după ce fuseseră suspendate mai bine de un an, întrucât firma care trebuia să le execute a intrat în insolvenţă. Până în prezent, au fost finalizate lucrările la infrastructură, suprastructură, închiderile exterioare şi compartimentările interioare. Finisajele interioare sunt terminate în proporţie de 85%, iar cele exterioare în proporție de 70%. Instalaţiile (sanitare, electrice, termice, detecţie PSI, sistemul de sonorizare etc) sunt aproape gata, iar hidroizolaţiile, fonoizolaţiile şi învelitorile au fost definitivate în proporție de 90%. În prezent, se lucrează la peretele cortină din sticlă, care a fost amenajat în proporție de 70%.
Instalații de tratare a aerului
Totodată, centrul are patru centrale de tratare a aerului, opt piste de bowling care ar putea fi omologate pentru competiţii internaţionale îndeplinind criteriile în aceste sens, trei mese de biliard profesioniste și două minipiste de bowling pentru copii. Pe de altă parte, sala de conferinţe din cadrul centrului va avea un perete amovibil, care permite configurarea ei în funcţie de necesităţi.
Un proiect de peste 44 de milioane de lei
Valoarea lucrărilor ce rămăseseră de efectuat a fost estimată la 27,7 milioane de lei, fără TVA, iar oferta făcută de firma Energoconstruct 97 din Zărnești care a câștigat licitația a fost de 25,98 de milioane de lei (fără TVA). Valoare totală a proiectului este de 44,48 milioane lei (fără TVA) și a beneficiat de finanţare nerambursabilă de 50% din fonduri europene obținute prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, dar ultimul decont din bani nerambursabili s-a făcut doar pentru partea de proiect care a fost definitivată la data de 31 decembrie 2015, când s-a încheiat exercițiul european.
Ținând cont că jumătate din bani oricum trebuia să-i achite municipalitatea, pentru întîrziere, Primăria va mai plăti în plus 2,3 milioane de lei, respectiv 8% din valoarea lucrărilor care mai rămăseseră de efectuat după ce se semnase contractul cu noul constructor. În total, Primăria mai are de achitat pentru finalizarea lucrărilor 4,74 milioane de lei, inclusiv TVA.