*În prezent, pe site-urile de recrutare online companiile au listat peste 450 de joburi pentru softiști
Companiile brașovene din IT au disponibile 460 de joburi listate pe site-urile de recrutări online, numărul de posture disponibile fiind mai mult decât dublu față de acum șase luni. Cum în present în IT la Brașov lucrează aproximativ 5.000 de persoane, se poate spune că numprul angajaților din acest domeniu ar putea să urce în următoarea perioadă cu aproximativ 10%.
Joburile sunt disponibile în dezvoltarea de software, dar şi pentru vorbitorii de limbi „exotice“ precum norvegiana şi daneza. Printre cei mai mari angajatori în IT din Braşov se numără Accenture, dar şi divizia de inginerie a Porsche.
La nivel național, peste 3.500 de noi locuri de muncă sunt vacante pentru programatori şi specialişti în software, în creştere cu circa 50% faţă de finele anului trecut, iar printre angajatori se numără companii precum Stefanini, Vodafone, Fashion Days, Dell, Cross Over şi Amazon, arată datele de pe platforma online de recrutare eJobs.
Din cele 3.500 de locuri de muncă afişate pe platforma online, peste 1.400 sunt destinate studenţilor. Peste 2.700 de joburi sunt destinate persoanelor cu o experienţă de până în trei ani, iar peste 200 sunt posturile vacante pentru poziţii de conducere a proiectelor.
Aproape toate joburile listate pe platforma online sunt cu program full-time.
Oraşele cu cele mai extinse oferte de muncă pentru specialiştii în software sunt Bucureşti, cu 1.900 de noi locuri de muncă, urmat de Cluj-Napoca cu 650 de joburi vacante, Iaşiul cu 480 de joburi, Braşovul cu 460 de locuri de muncă şi Timişoara cu 350 de joburi.
Din cele 3.500 de joburi listate pe platformă, peste 1.900 se adresează Bucureştiului, iar printre angajatori se numără retailerul de modă online Fashion Days, care caută specialişti pentru editarea conţinutului, Stefanini, care scoate la concurs posturi pentru vorbitorii de limba italiană, franceză, spaniolă şi engleză, şi Cross Over. În comparaţie cu alte oraşe, Bucureştiul are o gamă largă de candidaţi experimentaţi, dar oferă şi cele mai mari pachete salariale. Astfel, un dezvoltator de software poate câştiga între 750 şi 3.000 de euro pe lună, în funcţie de aptitudini şi experienţă.