Una dintre problemele ridicate de către managerii spitalelor brașovene la o întâlnire organizată recent cu prefectul Ciprian Băncilă a fost cea a cuantumul rației de hrană pentru pacineții internați în spitale, care nu acoperă de fapt costurile necesare pentru consumurile colective din unitățile sanitare. În prezent, baremul privind alocațiile de hrană este situat între 7 și 13 lei /zi pentu bolnavii adulți și între 1,8 și 14,5 lei/ zi pentru bolnavii copii, astfel că bolnavii primesc mai mult apă chioară în loc de ciorbe sau supe, iar la mâncărurile cu carne, bucățile de carne sunt mai mult miniaturi ale unor preparate.
În acest context, s-a propus inițierea unui demers legislativ pentru creșterea nivelului maximal al alocației de hrană pentru pacienți, ceea ce ar permite cheltuirea sumelor necesare din bugetele existente ale spitalelor. Prefectul Ciprian Băncilă a preluat această problemă, urmând să inițieze demersurile necesare către Ministerul Sănătății în vederea promovării unui proiect de act normativ.Totodată, prefectul județului Brașov a transmis Ministerului Sănătății și memoriul formulat de către Asociația Noul Spital al Brașovului prin care se solicită sprijinul în vederea construirii în Municipiul Brașov a unui spital public de urgență, clinic, de rang regional, solicitarea fiind însoțită de argumente de ordin: strategic, teritorial, demografic, social, economic, financiar și educațional.
Un comentariu
Poate ar trebui sa initieze o procedura de atribuire a contractelor transparent, nu firmelor de casa care apartin unor consilieri judeteni(sau locali) cum este cazul firmei care face mancare la Spitalul Judetean.