Stiri Brasov

Străzile Brașovului se vor umple de limitatoare și semafoare, iar limita de viteză va scădea la 50 km/h

limitator vitezaAvând în vedere seria de accidente produse în ultima perioadă în zona unor treceri de pietoni, de la începutul acestui an, reprezentanții Primăriei Brașov au luat o serie de măsuri pentru a crește siguranța în trafic a pietonilor. De asemenea, în ședința Comisiei de Circulație de astăzi, la propunerea Poliției Rutiere Brașov, au fost avizate o serie de noi măsuri ce vizează în prinicpal instalarea de limitatoare de viteză înainte de unele zebre, dar și semaforizarea altora.

În total, în următoarea perioadă, numărul trecerilor de pietoni care vor fi prevăzute cu limitatoare de viteză va ajunge la 63, iar alte 9 zebre vor fi semaforizate. “Poliția Rutieră a solicitat Municipalității să ia măsuri suplimentare pentru a crește siguranța în trafic. Toate acestea au fost avizate de către membrii Comisiei de Circulație (din care fac parte reprezentanți ai direcțiilor de specialitate ale Primăriei, ai Poliției Rutiere și ai rețeliștilor, care au rol consultativ – n.r.). Astfel în următoarea perioadă se vor monta o serie de limitatoare de viteză, dar și sisteme de semaforizare cu buton sau cu temporizator la unele treceri de pietoni. Realizarea acestor lucrări depinde de cât de repede se vor obține autorizațiile necesare, pentru care va trebui să depunem și documente justificative în ceea ce privește traficul rutier și pietonal în respectivele zone, fiindcă se vor cheltui fonduri publice pentru realizarea acestor lucrări. Aceste documente ce ne vor fi puse la dispoziție de către Poliția Rutieră”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Foto: Andrei Paul
Foto: Andrei Paul

Primăria Brașov investește 1,7 milioane de lei pentru siguranța circulației pe străzile Brașovului

Dispare zebra unde vineri a avut loc un accident mortal

Printre străzile pe care se vor pune cele mai multe limitatoare, dar și semafoare se numără Calea București, unde au fost de altfel și cele mai multe accidente. Prima trecere unde vor apărea “polițiști culcați” este cea de la fabrica de bere. În schimb, la trecerea din dreptul Metro 2, unde deputatul brașovean Mihai Donțu a produs un accident mortal la începutul lunii ianuarie, se va monta un semafor cu buton. La zebra din dreptul Mc Donalad’s (înainte de giratoriul de la Poienelor) vor fi montate tot limitatoare. În schimb, la propunerea Poliției Rutiere, zebra de la intersecția cu strada Soarelui, unde vineri o tânără de 16 de ani a fost accidentată mortal, iar în urmă cu două luni a fost înregistrat alt accident, va fi desființată. La trecerea de la intersecția cu strada Berzei (Parcul Someșul) va fi montat un semafor cu temporizator având în vedere că este o trecere intens utilizată. La zebra de dinainte de sensul giratoriu de la Județean va fi pus limitator, ca de altfel și pe breteaua care duce spre cartierul Astra din dreptul sediului Alianz Țiriac.

Se mai desființează o trecere de pe Saturn

Și pe B-dul Saturn ar urma să fie desființată trecerea de pietoni de dinainte de intrarea spre Aleea Minerva (prima de după capătul de linie de la Saturn), iar stația RAT reamplasată, iar la următoarea zebră, de la intersecția cu strada Cometei, va fi montat un semafor cu temporizator.

Tototdată, și pe strada Zizinului vor fi montate noi limitatoare la trecerile de la Tipografie și de la Lidl. Nici strada Al. Vlahuță nu scapă de limitatoare, primul urmând să fie montat la zebra de după giratoriul de la Gemenii, iar următorul la cea de dinainte de intersecția cu strada Hărmanului.

Semafoare noi pe Hărmanului, la Piața Dacia și în Tractorul

comisie circulatie_andreipaulfoto_primaria brasov 011În schimb, pe strada Hărmanului vor fi instalate două noi semafoare cu buton, primul la trecerea din zona IUS, iar cel de-al doilea după pasajul spre Triaj, în zona Lukoil. Și la zebra de la Piața Dacia spre Rapid va fi instalat tot un semafor cu buton, iar la următoarea trecere de pe Victoriei vor fi puse limitatoare. Un alt semafor va fi instalat în Tractorul la trecerea de pietoni de la intersecția străzilor 13 Decembrie cu Turnului, iar la cea din zona Liceului Nicolae Titulescu vor fi puse limitatoare. Alte limitatoare pe strada 13 Decembrie vor fi puse la trecerile de la Rompetrol și la cea din zona cartierelor Isaran și Casa Nobel.

Și Griviței se umple de limitatoare

Și pe strada Aurel Vlaicu ar urma să fie instalat un limitator înainte de zebra de la intersecția cu B-dul Griviței. Pe acest bulevard însă vor fi efectuate o serie de schimbări. Astfel, la prima trecere de la ieșirea din giratroul de la Onix vor fi montate limitatoare, ca de altfel și la următoarea. În schimb, trecerile de la intersecțiile cu străzile Mircea cel Bătrân și Emil Racoviță ar urma să fie deființate și să se marcheze o nouă trecere între cele două, în zona gangurilor dintre blocuri. În schimb, la intersecția cu Codrii Cosminului va fi instalat un semafor, iar pe banda care vine dinspre strada Stadionului va fi instalat suplimentar și un limitator de viteză, ținând cont că benzile se reduc la intrarea în bulevard, iar șoferii sunt atenți mai mult la mașinile care le vin din stânga decât la pietoni. Tot pe B-dul Griviței, la următoarele trei treceri de după pasaj vor fi montate limitatoare.

Schimbări vor fi efectuate și la Complexul Bartolomeu, unde va fi desființată trecerea dinspre linii spre complex, iar cea de la intersecția cu strada Pictor Andreescu va fi mutată mai aproape de giratoriu, pe axul drumul urmând să fie amenajat un refugiu de așteptare pentru pietoni. Și pe Calea Făgărașului vor fi instalate limitatoare, la trecerea dintre Petron și OMV, dar și la cea din fața Agro Bârsa. Alte limitatoare vor mai fi instalate la trecerea de pe Buzești (intersecția cu Exaterina Teodoriu), dar și pe strada Lungă, la trecerile din zona intersecțiilor cu Morii și Școlii. Pe strada De Mijloc vor fi amenajate alveole în dreptul trecerilor de pietoni, ținând cont că pe marginea străzii sunt locuri de parcare, astfel că nici pietonii și nici șoferii nu aveau vizibilitate prea bună.

Alte limitatoare vor apărea cât de curând și pe Carpaților la intersecția cu Ciprian Porumescu, și în zona Hacienda, iar pe B-dul Cetății, în zona trecerilor de la Liceul de Artă și Școala 25. Pentru a-i mai potoli pe vitezomani limitatoare vor fi puse și pe Șirul Livezii și pe Calea Poienii, acestea fiind demontate pe timp de iarnă pentru a nu fi distruse de lamele mașinilor de deszăpezire.

Limita de viteză va scădea pe toate străzile

O veste proastă pentru șoferi este însă că în aproximativ o lună va fi redusă și limita de viteză de pe arterele principale din interiorul orașului de la 60 km/h la 50 km/h, iar în zonele de intrare în oraș, de la 70 km/h la 60 km/h. “Rugămintea noastră este să se pună mai mult accent pe ceea ce înseamnă prevenție și educație. Avân în vedere că au fost incidente pe Calea București, ar trebui poate să se simtă o prezență mai mare a Poliției inclusiv cu aparate radar și după lăsarea serii. Ar fi util ca și Poliția Rutieră să aibă discuții cu școlile de șoferi și prin intermediul acestora să se pună accent pe conducerea preventivă. Totodată, în cadrul «Săptămânii Altfel» ar fi utilă organizarea unor ore de educație rutieră împreună cu polițiștii, pentru că dacă nu se pune accent pe partea de prevenție și educație atât în cazul șoferilo, cât și al pietonilor, se vor petrece în continuare astfel de accidente”, a subliniat Sorin Toarcea.

Totodată, acesta a precizat că de la începutul anului Primăria Brașov a luat o serie de măsuri în ceea ce privește creșterea siguranței pentru pietoni, în primul rând prin înlocuirea indicatoarelor care semnalizează trecerile de pe străzile principale cu unele care sunt mai reflectorizante și deci mai vizibile pe timp de noapte, dar și montarea de sisteme de semnalizare intermitentă în mai multe interesecții, în prezent 69 de intersecții, unde sunt 143 de treceri, fiind dotate cu astfel de sisteme. Nu în ultimul rând, au fost instalate noi indicatoare de presemnalizare a trecerilor, iar indicatoarele de pe axul drumului au fost înălțate, cum este în cazul Căii București, pentru a fi vizibile.

60 Comentarii

 1. Au trebuit sa moara oameni pentru niste opritori care puteau fii puse de mult timp.

 2. Inca mai este de facut. In Elvetia copiii de gradinita merg singuri pe jos. La varsta de 5 ani, pleaca copilul singur de acasa, trece strada si ajunge la gradinita.
  Amenzile sunt atat de mari, ca te linistete la prima abatere.
  Voi v-ati lasa copilul sa mearga singur pe jos la scoala? Daca nu… mai avem de facut.

 3. George Chitulescu

  Desfiintati-le pe toate (trecerile de pietoni), si-asa n-au mai ramas prea multe… Mai fratilor, chiar asa ne-am tampit de tot ? Dupa logica asta ar fi mai normal sa desfiintam masinile, nu zebrele, pentru ca masinile calca oameni, nu zebrele. Numai ca zebra e usor de sters. Iar cine vrea sa mearga pe jos prin orasul asta n-are decat sa mearga kilometri ca sa poata traversa strada. Sau eventual sa se urce in masina daca vrea sa ajunga vis-à-vis… Desfiintati naibii toate zebrele si atunci veti fi 100% siguri ca nu mai moare nimeni calcat pe trecerea de pietoni in orasul asta mirobolant ! Si mai avem pretentii de mai bine in tara asta !

 4. kovacs.arnold.b@gmail.com

  asa-i romanul, face orice numai sa nu amplaseze niste radare fixe legale. La cum se merge in romania ar ramane 1/3 din conducatori fara permise. dar na, ii spargem pe oameni de bani de piese auto ca ne trebuie limitatoare. Edilii stiu oare cat costa sa intretii o masina care se strica din prostia lor? Stiu cate indura o suspensie auto pe drumurile patriei fara limitatoare? au idee ca asta nu va face pietonii mai inteligenti ci mai nepasatori?

 5. teribilistii vor merge tot cu viteza ca asa le place. pietonii vor considera in continuare ca e dreptul lor sa se arunce pe trecere fara sa se asigure… deci toate astea lovesc tot in soferii ok care nu produc incidente, dar pentru care conditiile de trafic erau mai favorabile inainte de toate astea. total aiurea. nu limita de viteza era problema (60km/h…)

 6. Educarea pietonilor. Asta trebuie. Amenzi mai mari pentru soferi, ok. Dar si pietonii sar pe trecere… ca ei au drepturi… mor cu dreptarea de gat…

  • Nu ar fi nevoie de atitea limitatoare si de desfiintari de treceri de pietoni daca s-ar educa pietonii.
   Pur si simplu trec strazile fara sa se asigure deloc, nu sunt vinovati soferii mai mult decit pietoni.
   Pornesc sa traverseze chiar cind o masina este la 10 m , e normal ca masina nu are cum opri, iar pietonul chiar daca este la trecere de pietoni trebuie sa se asigure.
   Lipsa de cultura !

 7. Este o bataie de joc, o imbecilitate. Scaderea limitei de viteza si lmitatoarele de viteza nu sunt solutia. Seara este un chin sa traversezi orasul de la un capat la altul cand nu exista nici un pieton pe strada. Bonus: azi, la intersectia de la judetean, am vazut o masina care era sa dea peste un pieton, DUPA ce a trecut in viteza peste limitator

  Trecerile trebuiau semaforizate cu semafoare actionate de pietori si LUMINATE CORESPUNZATOR.

  Pe termen lung, solutia este educatia corespunzatoare, atat educatia soferilor, dar, mai ales a pietonilor.

  • Parapantistul

   Se pare ca asta este solutia pe care nu vor in niciun fel sa o vada. Ar face orice altceva numai sa nu puna semafoare cu buton si sa lumineze cum trebuie trecerile de pietoni, atat pe carosabil, cat si in zona de plecare a pietonilor.

   Si un strop de educatie rutiera printre pietoni nu ar strica. Din pacate sunt prea multe persoane in orasul asta care nu stiu sa traverseze strada. De schumacherii de pe drumurile noastre nu mai spun, ca-i vad si pe aia. Dar pe ei nu-i vor deranja limitarile la 50 si nici limitatoarele pe care le ocolesc intrand pe contra-sens.

   Tind sa cred ca majoritatea accidentelor mortale nu sunt generate de viteze de 60km/h. Personal, limitatoarele alea de viteza mi se par infioratoare. Singura solutie mai proasta ar fi sa lase gaurile in asfalt.

   Sunt treceri de pietoni care incep dintre masini (parcari amenajate, nu indivizi parcati aiurea), treceri in locuri in care nu stii daca sa te uiti in stanga la masinile cu prioritate sau in dreapta la vreun pieton grabit, care a aparut dupa ce te-ai asigurat tu si nu mai are vreme sa se asgiure, terceri intunecate noaptea, marcaje invizibile daca ploua.

   Asistam la hei-rup-ul de dupa o tragedie. Stati ca pana luni vor fi si rezultatele raziilor la trecerile de pietoni unde si asa se luau carnete pt ca treceai cu masina pe banda 4 cand un pieton tocmai se angajaze in traversare pe prima banda (avem drumuri cu 4 benzi pe sens, da. cred ca si cu mai multe).

   Si acum, ca sunt pieton chiar mai des decat sofer, asta cu “desfiintam o trecere pt ca a fost accident acolo” este si ea de domeniul absurdului. Au mai facut asta si la Sala Sporturilor. Vom lua autobuzul sa trecem strada, cam asa vor lasa astia treceri de pietoni. Sau vom trece neregulamentar si cand ne pocneste SchumiBvSX69 a fost vina noastra. Numai semafor cu buton sa nu puna …

   • Problema este ca oamenii corecti au acum de suferit.

    Eu, nu merg niciodata cu mai mult de 50 km/h in oras, acord prioritate chiar si pietonilor care stau si asteapta pe trotuar (doar ca sa fiu claxonat si injurat de alti soferi), dar limitatoarele astea o sa imi distruga masina. In fiecare seara, in jurul orei 22, trebuie sa fac un drum din centrul vechi pana in noua si inapoi… cred ca sunt peste 20 de limitatoare la care trebuie sa pun frana, mai apoi ca sa accelerez. Mai are rost sa zic de poluarea si consumul crescut?

    Cei care se ocupa de drumuri ar trebui sa ne asculte: semafoare si iluminare.

 8. Ce Lukoil e pe Hărmanului ?

 9. Tanasa Sanziana

  Cat de tampit sa fi sa desfiintezi treceri de pietoni si tocmai pe Calea Bucuresti! Idiotilor avem nevoie de semafoare nu de zebre lipsa!!!!! Si cum naiba sa circuli cu 60-70km \h sau ca vor reduce pana la 63km/h !!!!??? Doamne incotro se duce tara asta?? Toti batraneii conduc dupa mentalitatea lor de c….iar amenzile sunt foarte mici! Plus ca soferii se cam grabesc.. Sa ajunga unde? Pe la
  Inchisori sau tribunale ca de… S-au grabit! Semafoare peste tot as pune … Dar nu sunt bani ca fura ai mai mari… Niste idioti si imi pare rau ca isi bat in continuare joc de oameni….

 10. Imi pare bine ca se iau masuri. Dar aveti in vedere ca limitatoare au fost si pana acum, si in iarna asta au murit pietoni pe treceri, pentru ca iarna limitatoarele sunt retrase. Haideti sa ne convingem de eficienta semafoarelor cu buton si pe urma sa intampinam iarna cu si mai multe semafoare de tipul acestora.

 11. LIMITATOARELE DE VITEZA NU SUNT SOLUTIA IDIOTILOR ….Ce credeti ca poate sa opreasca un rahat dala o masina la 120-150 la ora ? ..
  puneti in pula mea semafor la buton ce atata mare tam tam va cacati se caca pe ei atat la niste bani in plus cacamas pe voi de muisti

 12. Ca sofer, sunt de acord cu limitatoarele de viteza, era cazul ca sunt multi teribilisti, insa nici semnalizate bine nu sunt marea majoritate a trecerilor de pietoni! Ca pieton, mi se pare cel putin o idee tampita sa desfiinteze unele treceri de pietoni absolut utile.
  Hoopa municipalitate! Ca nu suntem toti tineri si capabili sa facem 1 km ca sa trecem o strada spre piata, scoala, gradinita, medic samd. Din nou lipsa de respect pt batranii si copiii pt care nu e normal sa reinventati traseele catre casa. Reanalizati problema desfiintarilor, va rog, va produce chiar mai multe accidente, pt ca va fi folosita oricum cea veche, pt simplu fapt ca e drumul cel mai scurt. Multe desfiintari mai faceti, dar nu mai bine ridicati sanctiunile pana la usturarea buzunarului decat sa va bateti joc de cei ce si asa se deplaseaza greu. Ori astia nu au dteptul la viata, pt ca mie asa imi suna! Acum pot fi omorati oamenii legal. Unde este considerarea pietonului care nu-i chiar motorizat ca sa faca o tura de cartier inainte sa ajunga acasa, pt ca ass vreti voi?! E drept ca si educatia rutiera a pietonilor lasa de dorit, dar de asta suntem o viitoare capitala a culturii.. ce mai asteptati? Sa va exemplifice copiii cu veste reflectoizante insotiti de profesori cum se face asta? In aceasta educatie ar trebui investite unele din sumele avansate, pt ca pe pliantele RAT, am vazut ca s-a putut. Cu siguranta multi pietoni ar invata cum sa treaca responsabil strada.

  • Iti doresc sa ai masina cu care sa si circuli zilnic, nu doar in weekend. Sa vezi cat costa amortizoarele, arcurile si flansele. Un schimb complet te duce minim 2500 de lei in functie de masina (+altele – bucsi, bascule, capete de bara etc)

 13. Solutia!
  -Semafoare la buton!
  -Luminarea decentă a trecerilor de pietoni!
  -Educatia prin campanii in presă si pe stradă!

  Se circula cat de cat decent in Brasov…acum va fi crima ptr. masină si plămâni. De ce trebuie sa rup maşina in două şi noaptea la ora 1 cand nu circula nimeni pe stradă?

 14. Voi sunteti sanatosi la cap? Pe Valea Cetatii pe distanta de maxim un kilometru, 5 limitatoare???? Chiar v-ati tampit?

 15. Propun pe langa speedbumper-e si niste benzi cu tepi si un indian inarmat cu arc si sageata

 16. Normal ca se pun limitatoarele alea odioase, pentru ca pot spala o gramada de bani cu ocazia montarii si demontarii lor!! Toamna se scoat, primavara se pun altele, in principiu noi, iar pentru asta se dau o gramada de bani! Semafoarele cu buton s-ar pune o singura data, dupa aia cum ar justifica ei toti banii pe care vor sa ii fure?
  Asta e cea mai proasta solutie, mai ales ca in Brasov sunt si 5 luni de iarna! Atunci cum o sa fie?
  Iar desfiintarea trecerilor… pe bune?? Oricum erau destui “sinucigasi” care treceau aiurea pe Calea Bucuresti si pana acum, catarandu-se cu greu pe bucatica aia de pamant dintre benzi si apoi pastrandu-si echilibrul pana cand se aventurau printre masini!! Ar trebui sa iesim in strada, sa le aratam ca nu isi mai pot bate joc de orasul nostru! VREM SOLUTII GANDITE, NU ARANJATE DIN PIX!!!

 17. Limitatoarele de viteza nu sunt chiar o idee rea in unele zone, cum ar fi de exemplu la judetean. Daca ar fi amplasat un semafor acolo coada de masini de la ora 18:00 ar fi probabil pana la McDonalds (putin exagerat, dar nu departe de adevar) plus sensul giratoriu blocat non-stop.

 18. Deci dupa ce au facut sensuri giratorii si au scos semafoarele au observat ca nu e bine si mor oameni pe trecerile de pietoni. Acum ar trebui puse la loc semafoarele, desfiintate sensurile giratorii si toate spagile aferente inapoiate.
  Anul viitor se va observa ca orasul e plin de fum pentru ca toleibuzele si tramvaiele au fost inlocuite cu autobuze care s-au invechit si fumega.
  Dupa ce o sa observe si ca limitatoarele de viteza strica si asfaltul si masinile, dar nu limiteaza viteza, le vor scoate si pe ele. Pentru ca benzile alea de cauciuc ii opresc doar pe soferii cu bun simt, sau pe cei care nu vor sa-si fute suspensiile.

 19. Desființarea trecerilor de pietoni creează mai multe probleme. De când au desființat trecerea de pe Saturn care era aproape de stație, o grămadă de persoane traversează ilegal ca să nu piardă autobuzul. E o tâmpenie să vezi autobuzul venind de la Orizont din stație și tu să nu-l poți prinde pentru că trebuie să înconjori o grămadă până la trecerea de la Profi în loc să traversezi pur și simplu strada și să mergi 15m. Am văzut bătrâni și mame cu copii riscându-și viața și traversând ilegal pentru că trecerea e prea departe. Ori să mute stația de autobuz, ori să reînființeze trecerea. E prea multă lume în zona aceea, nu e logic să pună trecerile la o distanță atât de mare.

 20. Se desfiinteaza gropile,si se pun limitatoare?
  Tot Brasovul sa umplut cu limitatoare,iar pe str.Grivitei nu va doresc sa ajungeti
  Limitarea de viteza?este pentru cetatenii normali care le moare motorul la 50 de km.iar cei care merg cu 90 ,si 100 nu au treaba pentru ca nu le pasa,pentru ca au bani si relatii
  Sunt uneori si pieton,dar uneori sunt la volan si unii pietoni sunt nesimtiti,si i-si bat joc de cei in trafic.
  Am vazut pietoni cu zecile care sunt cu telefonul la ureche,nu se asigura apsolut deloc,nici nu sunt in lumea reala.
  Am cunoscut biciclisti beti morti care merg in trafic si nu le pasa,iar soferii sunt in pragul disperarii ca pot intra in puscarie pentru acesti sinucigasi

 21. Angajati oameni cu pregatire in domeniu nu analfabeti !
  Este nevoie si in acest domeniu de calcule specifice care sa rezolve problemele in functie de traficul real.
  Dar probabil ca nu aveti atata minte ca sa pricepeti la ce serveste educatia.

 22. Sa se interzica accesul bucurestenilor stresati si nesimtiti in brasov (99%). De la ei s-au molipsit si unii brasoveni si de aici toate nenorocirile.

 23. stavar ionica

  dar cu zona bartolomeu, cum stati domnilor,de ce faceti discriminari intre cartiere,si in bartolomeu nord ,merg copii la scoli,sau oamenii maturi ,la serviciu.in sensul giratoriu de la complex bartolomeu,daca nu esti atent da peste tine masinile chiar pe zebra,

 24. Ar trebui sa nu mai elibereze permise pe banda rulanta domnii de la rutiera,atunci inevitabil scade si numarul de accidente!

 25. 1.7 milioane ron pt 9 semafoare si cateva limitatoare 🙂 scam

 26. Brindusa Ford

  Este nevoie de o trecere pietonala, zebra, luminata, inainte de rondul Sirul Livezii, Muresenilor, Eroilor. Traficul de masini ar trebuii incetinit dinspre Str. Lunga spre acest rond. Soferii au viteza prea mare si nu aleg din timp banda corecta.

 27. Dupa ce ca NU sunt zebre le ati redus intentionat ,ca sa rareasca populatia brasovului,tactica cui este?????????????atat de prosti ne credeti?????????? Nu avem voie sa gandim ,sa vedem,multumesc securitati ca nu ne a impartit ca pe rusi in bucatele ,sa merg la neamuri cu pasaport !!!!!!!

 28. Dar cu poluarea de la podul ce s-a făcut pe independenței cum rămâne? Măsoară de la madiu cineva? Țânțarii nu va ciuruiesc și pe voi? A-ți dat cu apa? Pentru astea nu sunt bani.numai acolo unde se pot spala.totdeauna găsim motiv sa găurim astfaltul.a-ti văzut cum matura pe banii noștrii ce-i de la spații verzi? Cate cinci odată pe un loc,iar iubitorii de câini tot bagă căcatul sub garduri ne-am umplut de muște.vai de grija ce ne-o purtați.daca a murit un om pe zebra profitați și veniți cu idei bune ptr.voi sa vă dați de lucru pe banii noștrii

 29. Te caci pe ele de limitatoare; nu ati vazut cum in special seara sau dimineata sunt ocolite pe contrasens pur si simplu. Si puteti sa scadeti limita si la 30 pe ora daca nu se da nicio amenda e fix pix

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Ultimele Articole

18,4 km de rețea nouă de apă în Brașov, la finalizarea unui contract din fonduri europene
Contractul de lucrări CL9F – „Reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie apă potabilă şi canalizare în Braşov şi Săcele” Lot I
Antreprenoarea Violeta Radu intră în cursa pentru Primărie. Vrea să transforme Brașovul în cel mai frumos, curat, inteligent și plin
Cu experiență de ani buni în management, atât în țară, cât și în străinătate, Violeta Radu a reușit să își
Iohannis: Purtați mască și păstrați distanța ca să scăpăm de această epidemie
Preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel, miercuri, la români să poarte mască şi să păstreze distanţa, în contextul în care
FOTO Grădinița „Căsuța Bucuriei” va putea primi 300 de prichindei din toamnă, după ce au fost finalizate lucrările de extindere,
Lucrările de extindere și reabilitare a Grădiniței nr. 11 „Căsuța Bucuriei” de pe strada Tudor Vladimirescu au fost finalizate. Prin
O vârstnică și-a recuperat banii de pensie, pe care i-a pierdut la scurt timp după ce i-a scos din bancomat,
O brașoveancă și-a recuperat pensia pe care și-o pierduse la scurt timp după ce și-a retras banii din bancomat.Întreaga sumă
Nouă percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de droguri. Două persoane au fost reținute
Ieri, 11 august, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, au efectuat
În Mănăstirea Brâncoveanu se va intra doar cu mască în acest weekend. Autoritățile au interzis tarabele și comercianții ambulanți, dar
Comitetul pentru Situații de Urgență Sâmbăta de Sus a decis să interzică, în zilele de 15 și 16 august, să
Cristina Chiriac, CONAF: „Creșterile salariale în pandemie, o percepție eronată a realității economice”
“Creșterile salariale în pandemie nu reprezintă altceva decât o percepție eronată a realității economice. Nu putem vorbi de creșteri ale
Premierul Orban: Nu înțeleg opoziția față de mască. Masca e cel mai bun mijloc de a te proteja
Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, în fața Parlamentului, că acțiunile Avocatului Poporului și deciziile Curții Constituționale au făcut ca,
FOTO Polițiștii au prins în flagrant un sibian care fura colete dintr-o mașină de curierat în centrul Brașovului
Polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt”,
Aproximativ 1.500 de teste COVID-19/zi la Brașov. Majoritatea pacienților actuali sunt cu simptome ușoare sau asimptomatici, dar din toamnă va
Directorul Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Andrea Neculau, a precizat că, până acum, în cele 7 laboratoare care lucrează
Brașovul ajunge la 3.752 de îmbolnăviri, după încă 42 de cazuri de SARS-CoV-2 depistate. România a raportat 1.415 noi cazuri
Până astăzi, 12 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 65.177 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID
Conducerea Spitalului Județean: Avem personalul necesar deschiderii secției ATI modulare COVID-19, dar suplimentar se vor detașa cadre și din alte
În contextul în care pe 21 august ar urma să se finalizeze amenajarea spitalului modular ATI din curtea Județeanului, conducerea
Primăria Brașov începe, de luni, să se lupte cu căpușele de pe domeniul public
Începe o nouă campanie de dezinsecție și de tratamente împotriva căpușelor.Începând cu data de 18 august 2020 se vor efectua
Primăria Brașov cumpără tablete pentru elevi, astfel încât noul an să poată demara la timp, indiferent de scenariul care se
Având în vedere că până la deschiderea noului an școlar mai este doar o lună, precum și faptul că există
Ministrul Sănătății cere controale la Brașov, după ce un ambulanțier a mers la muncă și a intervenit la urgențe, deși
Un medic de la Ambulanța Brașov, infectat cu noul coronavirus, a mers trei zile în misiuni pentru că a primit
Compania iQuest, cu peste o sută de angajați la Brașov, a fuzionat cu Nagarro. Cele două firme fac parte din
iQuest, furnizor de soluţii software fondat la Cluj în 1998 şi deţinut în prezent de grupul german Allgeier, şi Nagarro,
Brașovul, județ campion la cheltuielile făcute cu carantinații, în timpul stării de urgență. Prețul total plătit: 5,4 milioane de lei
Potrivit unui raport al Curții de Conturi privind gestionarea resurselor publice pe parcursul celor două luni în care a fost
Kaufland și-a „marcat” terenul pentru a începe amenajarea hipermarketului din locul fostului Stadion Tractorul
După ce a obținut autorizațiile necesare, retailer-ul Kaufland a început partea de eliberarea a terenului fostului stadion de fotbal Tractorul
47,74 de milioane de lei pentru izolarea termică a peste 100 de blocuri sociale din cartierele Brașovului. Investițiile au demarat
Primăria Brașov a demarat în anul 2012 un program de reabilitare termică a a blocurilor ai cărora locatari sunt persoane
Primăria pune la bătaie peste 600.000 de lei pentru măști și mănuși de protecție
Pentru a asigura necesarul de materiale de protecție sanitară, respectiv măști și mănuși de unică folosință, pentru angajați și cei