Stiri Brasov

Brașovenii au cheltuit anul trecut peste șapte milioane de lei pe bilete de cinema

*Cinema One, deschis anul trecut în Coresi Shopping Resort, a avut încasări de 5,55 milioane de lei, în timp ce CityPlex și-a redus business-ul la jumătate, până la 1,47 milioane de lei.

cinema one 2Brașovenii au cheltuit anul trecut peste șapte milioane de lei (1,57 milioane de euro) pe bilete de cinema. Potrivit analizei realizate la nivelul asociației difuzorilor de filme din România, cele două cinemtografe din Brașov au vândut anul trecut aproape 410.000 de bilete.
Cinema One, deși a funcționat doar nouă luni, a vândut 328.833 de bilete, având încasări de 5,555 milioane de lei, se arată în raport. Practic, la cinematograful deschis anul trecut la Coresi Shopping Resort, s-au vândut 2,95% din biletele vândute în întreg anul trecut în România. În același timp, CityPlex, cinematograful închis la 1 februarie anul acesta, a vândut anul trecut 91.011 bilete, având încasări de 1,474 milioane de lei. Potrivit datelor analizei, business-ul CityPlex la Brașov a fost grav afectat de apariția Cinema One, atât numărul de bilete, cât și încasările, căzând la jumătate. În 2014, CityPlex Brașov a încasat 2,989 milioane de lei și vânduse 175.716 lei.
Apariția Cinema One a dus, astfel la o creștere a consumului brașovenilor pe segmentul cinematografic de peste 2,3 ori, acest lucru demonstrând că la Brașov exista o necesitate pe partea de petrecere a timpului liber, cinematograful existent până în acel moment, CityPlex, neputând acoperi decât parțial această nevoie.
Anul trecut, la nivel național, cinematografele au vândut 11,142 milioane de bilete, încasările crescând cu 11,82%, de la 186,40 milioane de lei la 208,43 milioane de lei.
Cinema One este primul cinematograf deschis de EBS Cinema Services, o companie înființată în 2014 de un grup de profesionişti cu experienţă de peste 15 ani în domeniul dezvoltării şi administrării de proiecte multimedia, şi are ca obiect de activitate implementarea şi operarea de cinematografe multiplex. Valoarea investiției a fost de două milioane de euro. Cinematograful are o suprafaţă de peste 3.000 metri pătraţi şi o capacitate totală de 1500 de locuri, 8 săli complet digitalizate, dotate cu echipament 3D şi un sistem sunet JBL, Dolby.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*