*Investiția inițială pleacă de la 15.000 de euro
Rawyal Brunch & Cakes, un concept de restaurante cu mâncare raw, a ajuns la patru unităţi în oraşele Bucureşti şi Ploieşti, dintre care una în franciză, și caută parteneri la Brașov pentru a se extinde în sistem de franciză.
Brandul a luat naştere în 2014, iar anul trecut a fost lansat sistemul de francize. Restaurantele deja existente sunt deschise în mallurile AFI Palace Cotroceni, AFI Ploieşti şi Bucureşti Mall şi într-un spaţiu stradal din centrul Bucureştiului. În 2014, primul an de funcţionare, Rawyal a avut o cifră de afaceri de aproape 48.000 de euro.
Investiţia iniţială într-o astfel de unitate este de 15.000 de euro. Francizatul nu plăteşte taxă de franciză, redevenţă lunară sau contribuţie la bugetul de marketing, Antreprenorul potrivit pentru a lua franciza trebuie să aibă studii superioare şi să aibă 35 de ani.
Contractul de franciză se încheie pe o perioadă de un an. Mâncarea raw vegană a devenit tot mai cumpărată şi în România, conceptul fiind „în trend“ cu mai mulţi ani înainte în ţările din vestul Europei. Tot mai mulţi antreprenori români au pariat pe acest concept, pe care de altfel l-au ales şi ca stil de viaţă. Bucureştiul este „kilometrul zero“ al restaurantelor de tip raw vegan, însă toate oraşele mari vin din urmă.
Antreprenorii se uită la oraşele cu mulţi locuitori în special care reprezintă în acelaşi timp şi cele mai mari pieţe de consum.