Miercuri, 17 februarie 2016, de la ora 11.00, în Sala Operei, copiii sunt așteptați la spectacolul-lecție „Vitrina cu personaje”, în regia artistică a Andei Tabacaru-Hogea. „Vitrina cu personaje” este un spectacol ce se adresează elevilor între 8 și 12 ani. Prin forma sa, dorește să familiarizeze copiii cu genurile spectacolului muzical: opera, opereta și musicalul. Don Pizzicato și Donna Pianina, posesorii unei vitrine magice din care intră și ies personaje celebre din opere, operete și musicaluri, prezintă copiilor fragmente din operele „Nunta lui Figaro” și „Flautul fermecat”, de W. A. Mozart, „Bărbierul din Sevilla”, de G. Rossini, „Carmen”, de G. Bizet, din operetele „Liliacul”, de J. Strauss, „Silvia”, de E. Kalmann, musicalurile „My Fair Lady”, de Fr. Loewe, „West Side Story”, de L. Bernstein. Spectacolul „Vitrina cu personaje” își propune să completeze educația muzicală a copiilor, să îi familiarizeze cu termenii de operă, operetă și musical, pentru ca mai târziu să poată înțelege mai ușor aceste genuri muzicale și să poată deveni spectatori constanți ai teatrelor de operă. Scenariul este semnat de Santuzza Tălmăceanu-Dinescu, iar scenografia de Rodica Garștea. La pian: Simona Patriche. În distribuție: Cristina Rotundu, Corina Klein, Simona Mărcan, Maria Petcu-Catrina, Lăcrămioara Schuller, Cristina Roșu, Sonia Hazarian, Cristian Dicu, Mugurel Oancea, Lorand Cristian, Nicolae Zaharia.
Preț bilete: 10 lei.
Tot miercuri, 17 februarie 2016, de la ora 17.00, Opera Brașov și Muzeul „Casa Mureșenilor” vă așteaptă, la muzeu, la Recitalul de la ora 5, initulat „Madamina”. Interpretează: Dan Popescu – bas, Nora Vlad – actriță, Sena Ducariu – pianistă. Programul recitalului se compune din arii ale genialului W.A. Mozart, sărbătorit în această lună printr-un festival la Opera Brașov. Publicul va putea audia fragmente muzicale din operele „Don Giovanni”, „Nunta lui Figaro”, „Flautul fermecat”, „Răpirea din Serai”.
Preț bilete: 2 lei – elevi, studenți; 3 lei – pensionari; 5 lei – adulți. Acestea se pot procura de la Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov – Piața Sfatului nr. 25.
Opera Brașov vă invită sâmbătă, 20 februarie 2016 și duminică, 21 februarie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov la premiera piesei „Amadeus – Gottlieb” după Peter Shaffer și Scrisorile lui Mozart. „Amadeus – Gottlieb” este un spectacol complet, grandios, unic. O piesă de teatru devenită celebră, după care s-a realizat, în 1984, și faimosul film „Amadeus” în regia lui Milos Forman, câștigător a numeroase premii Oscar
Spectacolul îmbină teatrul cu momente muzicale excepționale din lucrările genialului Mozart: „Nunta lui Figaro”, „Răpirea din Serai”, „Don Giovanni”, „Concertul nr. 21 pentru pian și orchestră”, „Recviem”, dar și „Stabat Mater” de G.B. Pergolesi, care subliniază punctele-cheie în desfășurarea piesei. În această seară ne vom bucura de participarea extraordinară a actorilor Marius Bodochi, în rolul Salieri și a lui Răzvan Oprea, în rolul Mozart – de la Teatrul Național București.
Montarea de la Opera Brașov va fi semnată de unul dintre cei mai aparte regizori ai noului val, Marcel Țop, scenografia aparține Rodicăi Garștea (scenograf al Operei Brașov). Dirijor va fi maestrul Ciprian Teodorașcu de la București, la pian se va afla Ovidiu Mezei. Își dau concursul soliștii Operei Brașov: Cristina Radu, Valentina Mărgăraș, Asineta Răducan, Mihai Irimia, Lorand Cristian, dar și Filip Panait (București), precum și Cvartetul „Gaudeamus” al Filarmonicii Brașov.
„Această nouă mizanscenă a piesei celebre scrisă de Peter Shaffer, în special datorită producției hollywoodiene cu același nume, propune publicului trei apologii. Trei puncte de vedere, trei apărări: apărarea lui Salieri, apărarea lui Mozart și a treia – apărarea Muzicii – ca reprezentare a sublimului. În jurul acestor trei entități este construit spectacolul «Amadeus». Nu în jurul invidiei unui individ talentat, Salieri, față de un individ genial, Mozart, fapt speculat enorm în jurul subiectului Mozart-Salieri. Au curs tone de cerneală, celuloid, maculatură în jurul acestei relații care are ca subiect central invidia subiectivă a unui om față de altul”, afirmă regizorul Marcel Țop.
Preț bilete: 30 lei; 20 lei
Biletele se pun vând la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380.
Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor.