Începând de la jumătatea acestei luni, Compartimentul Control Furnizori și Servicii Medicale al Direcției de Sănătate și Asistență Medicală (DSAM) din cadrul Consiliului va efectua o serie de controale în cele șase unități sanitare administrate de către autoritățile județene. Inspectorii vor verifica procedurile achiziționării de aparatură medicală din banii alocați din bugetul CJ Brașov, dar și cum au fost efectuate operațiunile de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, precum și contractele aferente acestor activități. Totodată, se va mai verifica dacă drepturile pacientului și comunicarea sunt respectate. Prima instituție care va fi controlată este Spitalul de Copii, urmând ca din 22 februarie controalele să se mute la Spitalul Județean, în 7 martie la Boli Infecțioase, pe 14 martie la Maternitate, pe 21 martie la SSpitalul de Psihiatrie și Neurologie, iar pe 28 martie la Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov.
De asemenea, Consiliul Județean Brașov va începe demersurile pentru transformarea în spitale clinice a unităților medicale care în prezent nu au acest statut, respectiv Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Psihiatrie și Neurologie și Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov. De altfel, în strategia județeană de sănătate aflată în curs de elaborare se pleacă de la premisa că toate spitalele aflate sub autoritatea CJ vor fi spitale clinice. În acest sens vor avea loc discuții între conducerea DSAM, directorii celor trei spitale și Direcția de Sănătate Publică, astfel încât să se elaboreze documentațiile care vor fi transmise spre aprobare Ministerului Sănătății.
Un comentariu
Pacientii au drepturi? Care sunt acestea mai exact? Sa stea pe holurile spitalului asteptand ca asistentele sa-si bea cafeluta?Sa vina cu 2 ora inaintea doctorului,iar acesta sa mai si intarzie? Sa fi primul la consultatie insa sa ti se dea bonul cu numarul 5? Sa trebuieasca sa dai la Judetean bani pt o operatie de apendicita desi esti asigurat(400 lei ceruti cu nesimtire)? De ce nu ii condamna pe doctorii care cer mita vreo 20-25 ani si sa vezi acolo ce se cumintesc? Am vazut acu vreo 2-3 sapt ca la Timisoara au modernizat aia 1 sectie intreaga cu 120.000 euro,in BV de ce nu se poate face cu aceeasi suma? De ce este nevoie de milioane de euro,iar rezultatul tot mediocru este?