Stiri Brasov, Timp liber

Festivalului Filmului de Dragoste aduce trei avanpremiere la poalele Tâmpei, din data de 8 februarie

Love Story Festival posterFebruarie este luna iubirii, iar pentru al doilea an consecutiv, la Brașov, se va organiza singurul festival al filmului de dragoste din țară, „Love story”. Evenimentul, care se va desfășura în perioada 8 – 14 februarie la Cinemateca Patria și la Cinema One, este organizat de către Asociația Culturală Fanzin, iar reprezentantul acesteia, Marius Vâlsănescu, a precizat că una dintre surprizele ediției sunt cele trei avanpremiere care vor rula în cadrul festivalului. „«Love Story» este un festival inedit ce îmbină filmele clasice de dragoste cu cele noi. Anul trecut, am organizat prima ediție, care s-a bucurat de aprecierea publicului și am decis să continuăm și în acest an”, a spus Marius Vâlsănescu.

La Cinema One vor rula filme noi, iar la Cinemateca Patria cinefilii vor avea parte de filme clasice, filme de artă și filme interzise minorilor. În deschiderea festivalul filmelor de dragoste, pe 8 februarie de la ora 19.00, va rula cel de-al treilea lungmetraj regizat de Marian Crișan, „Orizont”. Proiecția va avea loc în prezența regizorului Marian Crișan și a echipei cu care a lucrat. Pelicula este un thriller 100% românesc, o adaptare liberă după nuvela „Moara cu noroc” de Ioan Slavici. Tot în avanpremieră specială, miercuri, 10 februarie, ora 19.00, la Cinema One, pelicula „Cum să fii singur și fericit” (How to Be Single), inspirată de o poveste scrisă de Liz Tuccillo, mult mai cunoscută pentru aportul ei la scenariul serialului „Totul despre sex”. „Mândrie, prejudecată şi zombi” (Pride and Prejudice and Zombies) este o altă avanpremieră, care va rula pe 12 februarie de la ora 19.00 la Cinema One. Filmul este o parodie bazată pe celebrul roman al lui Jane Austen și regizată de Burr Steers.

Filme pentru adulți la Cinemateca Patria

În cadrul secțiunii „Iubiri periculoase”, la Cinemateca Patria vor rula de marți, 9 februarie, până sâmbătă, 13 februarie, de la ora 21.00, cinci filme deja clasice, care au redefinit standardele cinemaului erotic și au stabilit noi bariere: „9 săptămâni și jumătate” (Adrian Lyne, SUA, 1986), „Atracție fatală” (Adrian Lyne, SUA, 1987), „Instinct primar” (Paul Verhoeven, SUA, 1992), „Crash” (David Cronenberg, Canada, 1996) și „Romeo + Julieta” (Buz Luhrmann, SUA, 1996).

Prețul de intrare la filmele din cadrul festivalului este cuprins între 10 și 31 de lei, la Cinema One, iar la Cinematecă intrarea se va face pe bază de voucher, care va costa 9 lei (6 lei redus pentru elevi, studenți și pensionari), și în prețul căruia este inclusă și achiziția unui produs alimentar sau a unui suc.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*