Stiri Brasov

Gerul a înghețat și transportul în comun. Autobuzele se defectează unul după altul, iar călătorii dârdâie în stații

Autobuze inghetate (2)Frigul năprasnic din ultimele zile a afectat și activitatea Regiei Autonome de Transport (RAT) Brașov. Astfel, deși la orele de vârf RAT are în trafic peste 140 de autobuze și troleibuze o serie dintre acestea au cedat fiind nevoie de relocarea unor mijloace de transport de pe anumite rute pe cele care rămâneau descoperite. Purtătorul de cuvânt al RAT Brașov, Silviu Ștefan, ne-a declarat că principala problemă care a apărut pe timpul gerului atât la autobuze, cât și la troleibuze a fost înghețarea instalațiilor de aer. „În perioadele în care am avut temperaturi de -20 de grade Celsius, chiar -30 de grade dimineața au apărut defecțiuni la instalațiile de aer. Alte probleme nu au fost, dar odată ce instalațiile de aer nu mai funcționează și mijloacele de transport nu mai puteau circula, fiindcă se blocau ușile. Cele cu defecțiuni au fost retrase la garaj, se remedia defecțiunea, iar apoi se întorceau în trafic”, a explicat Silviu Ștefan.

Din această cauză, în anumite intervale orare graficele orare nu au mai putut fi respectate, astfel că pe linia 5, unde frecvența este de aproximativ 5 minute, autobuzele au venit în stație și la un interval de mai bine de 15 minute, iar pe linia 36, unde frecvența este 10 minute, autobuzele au circulat chiar și cu o frecvență de 25 de minute. Acest lucru a stârnit nemulțumirea călătorilor mai ales că din cauza lipsei unor mașini de pe trasee autobuzele au fost foarte aglomerate, iar unii călători au fost nevoiți să rămână în stație pentru a-și „încerca norocul” la următorul autobuz.

RAT a investit în preîncălzitoare

Tocmai pentru a nu avea probleme cu pornirea autobuzelor în zilele geroase, RAT Brașov a semnat ieri un contract în vederea achiziției de preîncălzitoare și piese de schimb pentru aceste echipamente. Practic, dacă autobuzele sunt dotate cu astfel de sisteme, şoferii nu mai au surpriza neplăcută ca dimineaţa, din cauza frigului, motoarele să nu mai pornească şi să fie nevoie de utilizarea „tradiţionalelor” făclii cu care se încălzesc anumite componente ale motorului, astfel ca mijlocul de transport să poată porni. Valoarea achiziţiei echipamentelor achiziționate era estimată la suma de 195.362 de lei, fără TVA, iar în urma licitației a scăzut la 150,681.96 de lei, contractul fiind adjudecat de firmele Repdrum SRL din Oradea și Nebo Consus SRL din Brașov.Este vorba de un contract anual şi în principal sunt achiziţionate piese de schimb pentru preîncălzitoarele care există deja în dotarea autobuzelor pe care le avem în parcul auto, dar au fost cumpărate şi câteva preîncălzitoare noi, pentru a avea un stoc de rezervă în cazul în care vor apărea defecţiuni la unele echipamente pe timpul iernii”, a explicat Silviu Ștefan.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. pe ei cine ii amendeaza….un simplu calator inghetat, dar fara bilet este repede amendat !!!!!

  2. S-au “stricat”,ati uitat ghilimelele. Stiu din surse sigure(sofer RATBV) ca cei de la centru le spun sa sara cate o cursa,de ex:Daca la orele x:10,x:20 si x:30 sunt programate sa plece de la capatul de linie,aceastea pleaca la x:15 si x:25,astfel sarind o cursa.Cand suni la dispecerat “cucoanele” alea de pe acolo iti spun ca orarul este doar orientativ(asta probabil ca sa te enerveze si mai tare dupa ce ai stat ca prostul in frig la -20°C 1 sfert de ora). Nu stiu motivul,insa banuiesc ca e ca sa fure motorina.Orarul este facut foarte prost.Locuiesc in Racadau,iar autobuzele ori vin toate in interval de 5 min,ori nu vin deloc.Cine circula cu 31 stie despre ce vorbesc. Sincer nu cred ca mai au mult si o vor pati si soferii si “smecherasii” aia care dau ordine. Se laudau ca au avut profit o gramada anul trecut,ce-au facut cu banii? Unde s-au dus? De asemenea,au de gand sa foloseasca jegurile alea de panouri doar ca sa arate ce autobuze trec prin statia respectiva? Temperatura oricum nu o arata bn,ceas are toata lumea pe telefon,sau la mana,iar autobuzele se vad linistit pe cartonul lipit pe statie. Cineva trebuie sa faca o sesizare la DNA cat de curand ca nu mai merge treaba.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*