Birourile Direcției de Drumuri Brașov, care are în subordine și județele Covasna, Harghita, Sibiu, Mureș și Alba, s-au umplut în ultimii ani de fel de fel de documente, astfel că reprezentanții Direcției au decis să caute o firmă de specialitate care să arhiveze toate aceste acte pentru a fi puse cap la cap. În total, pentru cele cinci servicii de drumuri din subordine vor fi de arhivat cel mult 3.300 de metri liniari de documente, cantitatea minimă estimată de arhivat fiind de 2.200 de metri liniari. Pentru arhivarea acestora costul estimat este de 608.000 de lei urmând să fie încheiate cel puțin două contracte subsecvente, valoarea maximă a unui contract fiind de 399.000 de lei, fără TVA. Direcția de drumuri așteaptă oferte de la firmele de specialitate până cel târziu în data de 20 ianuarie. Cele mai multe documente de arhivat sunt la Serviciul de Drumuri Sibiu, între 500 și 700 de metri liniari de acte, dar și la Secția de Autostrăzi din cadrul Direcției, unde ar fi de arhivat între 530 și 750 de metri liniari de documente. La sediul central al Direcției sunt de arhivat cel mult 620 de ml de acte, în timp ce la Serviciul de Drumuri Brașov doar 180 ml. Firma care va obține contractul va trebui să îndosarieze actele și să le inventarieze, operațiune ce va dura doi ani și nu va avea voie să divulge sau să scoată documente din sediul sau spațiul beneficiarilor, încălcarea acestei reguli fiind sancționată conform prevederilor Legii arhivelor și a Codului Penal.
La Direcția de Drumuri Brașov s-au strâns 3 kilometri liniari de acte care trebuie arhivate. În acest sens se vor cheltui 608.0000 de lei
0
Add A Comment
Alte stiri similare
Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, de mâine se va putea schia doar în partea superioară a domeniului schiabil. Temperaturile ridicate…
Țara Bârsei din județul Brașov impresionează prin peisaje spectaculoase, sate cu tradiții bine păstrate și obiective turistice unice. Regiunea Țara Bârsei este…
Ordinului Arhitecților din România a pus la punct „Ghidul Locuitorului”, un instrument de analiză a calității locuirii, destinat oricărui tip de…
George Simon, liderul AUR, este creditat cu 29% din intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu cu 22% şi…
Primăvara începe sezonul de împerechere, iar unele animale transformă acest eveniment într-un adevărat ritual. Un cocoș de munte a fost surprins…
Odată cu pomii care înfloresc, iarba care crește și florile care se deschid, apar și cantități semnificative de polen în…
Simularea examenului de Bacalaureat 2025 începe în 24 martie. Elevii de clasa a XII-a au oportunitatea de a exersa în…
Ministrul Educației, Daniel David, le transmite părinților să nu mai exagereze cu meditațiile, precizând că instituția pe care o conduce…
Meteorologii au actualizat duminică alertele de vreme rea. De luni, de la ora 09:00, până marți, 25 martie, la ora…
În Poiana Brașov se poate schia de sus, de pe munte, până la poale. La 13 grade Celsius și fără…
Primăvara anului 2025 este generoasă: românii vor avea parte de două minivacanțe. Paștele Ortodox și Paștele Catolc sunt sărbătorite în aceeași…
Aseară, luminile s-au stins în Piaţa Sfatului din Braşov, în semn de respect pentru Ora Pământului. În locul becurilor aprinse,…
Polițiștii barșoveni au organizat o acțiune de tip „razie” în municipiul Făgăraș și în Cincu. „Acțiunea s-a desfășurat în două…
Biroul Electoral Central a tras, sâmbătă, la sorți ordinea pe buletinul de vot a celor 11 candidați la alegerile prezidențiale din luna…
În cadrul unui control „fulger”, polițiștii brașoveni au constatat 34 de abateri contravenționale, pentru care au aplicat sancțiuni. „Cele mai…
Unii oameni își întorc hainele pe dos înainte de a le spăla. Află că acest obicei nu este deloc întâmplător.…
Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu puțin timp, o avertizare cod galben care vizează, total sau parțial,…
„Acest set de refacere a himenului a fost special conceput pentru a răspunde nevoilor contemporane ale femeilor, oferind o alternativă…
Municipiul Brașov se alătură, pentru al șaptesprezecelea an, miilor de orașe din întreaga lume care vor participa la Earth Hour (Ora Pământului)…
Călătoria cu un tren care leagă Capitala de orașul Craiova poate dura astăzi chiar și mai mult de 7 ore.…