Râşnovul a devenit o destinaţie turistică tot mai des aleasă atât de turiştii români, cât şi de cei străini, lucru dovedit de faptul de faptul că în fiecare an sunt înregistrate creşteri în ceea ce priveşte numărul de turişti care vizitează oraşul rozelor. Şi anul acesta pachetele turistice de sărbători au fost vândute în totalitate pentru perioada Revelionului şi în proporţie de 60% pentru perioada Crăciunului, după cum ne-a declarat Constantin Ungureanu, preşedintele Asociaţiei Rosenau Turism.
„Odată ajunşi la Râşnov, turiştii vor găsi servicii de cazare, masă şi petrecerea timpului liber de înaltă calitate. Dacă pentru seara de Revelion restaurantele se întrec în a-şi promova meniurile din bucătăria internaţională, pentru perioada Crăciunului oaspeţii sunt aşteptaţi cu preparate tradiţionale din bucătăria românească, săsească şi maghiară”, a explicat Constantin Ungureanu.
Din meniuri nu lipsesc nici specialităţile. Spre exemplu, Restaurantul „La Promenadă” a pregătit special pentru perioada sărbătorilor de iarnă două preparate deosebite, folosind reţete străvechi din bucătăria săsească. „Prăjitura Roza“ şi aperitivul „Evangelischer speck” sunt surprizele bucătarilor de „La Promenadă” pentru această perioadă. „Acest aperitiv îl vor primi din partea casei toţi cei ce vor servi masa în toată această perioadă a sărbătorilor în cadrul restaurantului. Reţetele au fost oferite de către doamna Violeta, soţia curatorului Biserici Evanghelice Râşnov”, a precizat preşedintele Asociaţiei Rosenau Turism.
Asociaţia Rosenau Turism transmite pe această cale râşnovenilor, turiştilor şi tuturor celor care au fost aproape în anul 2015 de Staţiunea Turistică Râşnov „La mulţi ani cu multe realizări, bucurii şi sănătate”.