70 de elevi de la Școala Gimnazială Ghimbav au făcut săptămâna trecută o excursie virtuală la Muzeul Antipa din București. Excursia a fost pusă la punct de cei de la Orange România, care au sărbătorit Săptămâna voluntariatului organizând vizite virtuale la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București transmise în direct către cinci școli din orașe îndepărtate din țară.
Copiilor le-a fost pregătit un curs inedit de științe ale naturii, în spatele căruia au stat multe ore de muncă și efort. Experții de la Muzeul Antipa au lucrat cot la cot cu voluntarii Orange și, cu răbdare și înțelegere, au fost alături de aceștia de-a lungul repetițiilor pentru ca totul să iasă perfect în timpul transmisiilor în direct.
Pe parcursul tururilor virtuale, elevii din Ghimbav s-au plimbat alături de ghizii voluntari Orange prin diferite zone geografice, de la Marea Neagră sau Delta Dunării, până la savană, tundră și Deșertul Sahara. Entuziasmați de experiența interactivă și foarte curioși, de-a lungul transmisiilor în direct, elevii s-au distrat și au aflat lucruri noi. Experiența a fost completată de prezența unor nume cunoscute care s-au alăturat inițiativei și care au intrat în dialog cu copiii: Adrian Sînă de la Akcent, Călin Goia de la Voltaj și actorii Ioana Ginghină și Dragoș Bucur.
„Luna trecută, 70 de elevi din clasele a III-a și a IV-a din școala noastră au pornit, așezați confortabil pe scaunele lor, într-o vizită virtuală prin muzeul Antipa. Ei au trăit emoțiile unei vizite adevărate, s-au bucurat și au fost impresionați de exponate, au primit explicații clare și au învățat lucruri noi și interesante. Au avut și o surpriză – întâlnirea cu Dragoș Bucur, un nou motiv de bucurie și chiar un mod de a le testa atenția. Suntem fericiți că elevii noștri au putut să descopere încă o dată că tehnologia ne oferă posibilitatea unor experiențe și aventuri uimitoare, pentru că, prin intermediul ei, putem depăși barierele de orice fel”, a declarat Ioana Costea, prof. înv. primar la Școala Gimnazială Ghimbav.
Elevii din Ghimbav au făcut o excursie virtuală la Muzeul Antipa
0
Articol precedentCursuri gratuite de parașutism și planorism pentru brașovenii între 16 și 23 de ani
Următorul articol 134 de noi firme cu capital străin la Brașov
Comenteaza aceasta stire
Alte stiri similare
Vineri, 13 septembrie 2024, salvatorii brasoveni sărbătoresc Ziua Pompierilor din România şi împlinirea a 176 de ani de la bătălia…
Guvernul României a aprobat ieri exproprierea unor noi suprafeţe de teren ce urmează a fi utilizate pentru modernizarea căii ferate…
Până astăzi, pasagerii care doreau să zboare de la și la Brașov aveau o singură opțiune de achiziționare a biletelor…
Imaginile cu cozile de mașini care se întind pe mulți kilometri în perioada concediilor sau în weekenduri nu mai sunt…
Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a declarat miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, că va pleca de la minister „în momentul…
Salvamontiștii din Săcele au descoperit ieri un copac căzut pe poteca care duce spre vârful Piatra Mare. După ce au…
CNAIR a anunțat pe 21 iunie 2024 că a semnat contractul cu firma Consitrans pentru finalizarea studiului de fezabilitate al…
Guvernul României a adoptat proiectul de lege care prevede implementarea salariului minim european în țară, o măsură esențială pentru creșterea…
Mai este mai puțin de o lună până când se va face predarea de „ștafetă” la șefia Primăriei Brașov. Cu…
Dezvoltarea imobiliară din noua zonă rezidențială a cartierului Tractorul a atras după sine trafic mai intens și pe străzile lăturalnice.…
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a scos la licitație un apartament cu două camere, de 39 de metri pătrați utili…
Compania brașoveană Roman SA și-a majorat anul trecut cifra de afaceri cu aproape 30%, de la 7,17 la 9,98 milioane…
Castelul Bethlen din satul Criş, comuna Daneş, construit în secolul al XIV-lea, unul dintre cele mai impresionante din Transilvania datorită stilurilor gotice şi…
Fiscul brașovean scoate la vânzare prin licitație, pe 22 octombrie, un teren al companiei brașovene COMAT. Terenul are o suprafață…
În Transilvania se află un ținut istoric unde puteți să descoperiți o multitudine de obiective turistice. Este vorba despre Țara…
Guvernul a stabilit, printr-o ordonanță apărută recent, care conține și o nouă amnistie fiscală, că instituțiile publice și angajații de…
Dacă ne raportăm la temperaturile minime și maxime, între sezonul cald și cel rece pot fi diferențe și de peste…
Tichetele de masă, creșă și cultură și voucherele de vacanță ar urma să fie scutite de impozitul pe venit și,…
„DIN ZBOR. 180 DE BISERICI FORTIFICATE SĂSEȘTI DIN TRANSILVANIA”, seria de fotografii aeriene realizate de Ionuț Macri începând din anul…
Am asistat cu toții la începutul unui nou an școlar, copiii cu emoții, învățătorii și profesorii la fel de…