Imobiliare, Stiri Brasov

Immochan și Daniela Kasper investesc 100 de milioane de euro în viitorul cartier brașovean Avantgarden Coresi

Coresi Avantgarden3.000 de apartamente cu preț cuprins între 750 și 850 de euro metrul pătrat util. Acesta este planul Immochan România pentru porțiunea liberă de teren de vizavi de Coresi Shopping Resort, pe care dezvoltatorul a achiziționat-o 2012, cu 25 de milioane de euro de la cei care au cumpărat fosta platformă Tractorul. Pentru realizarea proiectului imobiliar, Immochan a bătut palma cu unul dintre dezvoltatorii care a demarat acum zece ani la Brașov proiectul Avantgarden, Daniela Kasper, care a continuat la Brașov cu proiectul Avantagarden Tractorul, finalizat în proporție de 80% la această oră. Noul proiect care urmează să demareze în perioada martie –aprilie anul viitor se numește Coresi Avantgarden, iar într-o primă fază este planificată construcția a 560 de apartamente în 13 blocuri. În acest parteneriat, Immochan va acţiona ca finanţator, iar firma Danielei Kasper, Avantgarden Immo Invest, ca dezvoltator, costul întregului complex rezidenţial fiind estimat la 100 de milioane de euro.

„Pentru noi este o etapă nouă, cea rezidențială. Și, cum este important să ai lângă pe tine pe cineva care este specialist în domeniu, noi o avem pe Daniela Kasper. Știe toată lumea ce a făcut în Brașov și am hotărât să pornim la acest drum împreună. Nu e vorba doar să facem un număr de metri pătrați de blocuri, ci să facem blocuri pentru oameni, pline de viață, să continuăm povestea de succes a Danielei și a Complexului Comercial Coresi. Să punem împreună cele două competențe: cea rezidențială certă a Danielei și cea comercială, pe care Immochan o are. Ne-am gândit ce putem face din acest două lucruri care sunt diferite, să facem un model nou, pe placul locuitorilor Brașovului. Prin proiectul pe care îl demarăm acum nu facem decât să continuăm procesul de urbanizare a 100 de hectare din Brașov. Ce era o poveste spusă de un dezvoltator imobiliar acum patru ani, acum povestea se leagă și merge mai departe”, a spus Tatian Diaconu, CEO Immochan România. Acesta a mai precizat că în momentul de față cererea pe piața imobiliară este mai mare decât oferta, astfel că nu se pune problema ca apartamentele să nu aibă căutare. „Nu reușim să construim cât se cere”, a susținut acesta.

Spații pentru socializare, dar și locuri de joacă indoor

Complexul va include trei tipuri de locuințe: de tip studio, apartamente de două și trei camere, Daniela Kasper explicând faptul că există cerere mare pentru apartamentele cu două camere, dar și pentru cele de tip studio, care au tot două camere, numai că bucătăria este încorporată în living fiind o soluție accesibilă pentru familiile tinere. „Proiectul Coresi Avantgarden a coincis cu planul nostru de extindere în zona rezidenţială. Noi eram în căutarea unei noi zone de dezvoltare şi ne-a atras foarte mult zona Coresi, care a ajuns de referinţă pentru Braşov, unde oamenii vin să-şi petreacă timpul liber şi îşi doresc să locuiască în apropiere. De aceea şi pentru noi este o atracţie de a investi în vecinătatea Coresi, cu atât mai mult cu cât este vorba despre un partener puternic şi serios, ceea ce ne determină să realizăm un proiect mai frumos decât ce am făcut până acum. Am schimbat arhitectural conceptul, am venit cu elemente noi, cum ar fi de exemplu structura suprafețelor”, a explicat Daniela Kasper. De asemenea, Tatian Diaconu a subliniat că printre noutățile acestui proiect se numără și amenajarea unor spații de servicii la parterul blocurilor, unde să fie deschise de exemplu cabinete stomatologice sau notariale, servicii de care au nevoie locuitorii unui cartier, dar care nu există într-un centru comercial. „Este nevoie însă și de amenajarea unor spații sociale, cum erau de exemplu pe vremuri uscătoriile unde vecinii se întâlneau și mai jucau un rummy. De asemenea, vor exista și locuri de joacă atât în exterior, dar ne gândim și la amenajarea unor locuri de joacă indoor, ținând cont că Brașovul este un oraș unde sunt destul de multe precipitații, astfel că numărul zilelor de care copiii se pot bucura de joacă afară este destul de limitat”, a explicat Tatian Diaconu.
Locul de parcare și beciul, incluse în preț

Acesta a mai precizat că această zonă trebuie urbanizată cât mai bine, astfel încât să existe un proiect pentru viitor, nu pentru trecut, dând exemplu zona Pipera din Capitală care s-a dezvoltat haotic în ultimii ani. „Ne punem întrebarea cum va arăta această zonă a Brașovului peste 20 de ani. Ne punem problema că dacă construim 3000 de apartamente, este foarte probabil să fie nevoie de infrastructură rutieră de legătură cu centrul orașului, fiindcă deja strada 13 Decembrie este mult prea aglomerată. Totodată, este nevoie și de infrastructură socială pentru noul cartier, o școală, o grădiniță. Nu vrem să ne substituim administrației locale și trebuie să purtăm aceste discuții împreună și cu cei care iau astfel de decizii. Noi am rezervat teren și pentru acest utilități sociale, de la drumuri, la unități școlare”, a subliniat Tatian Diaconu. Dezvoltatorii spun că proiectul nu este gândit ca un conglomerat, astfel că spațiile dintre blocuri sunt generoase. Totodată, fiecare apartament va fi livrat la cheie atât cu loc de parcare asigurat, cât și cu boxă la beci, acestea fiind incluse în prețul casei. Noile blocuri ar urma să aibă un regim de înălțime cuprins între cinci și opt etaje, iar primele să fie finalizate în cel mult doi ani, iar locatarii să se mute în cel mult trei ani în noile apartamente. „Construcția unui bloc se face în 250 de zile, iar lucrările la primele 13 blocuri, din care 11 vor fi cu cinci etaje și câte 40 de apartamente, se vor desfășura simultan”, a explicat Daniela Kasper. „Începând cu cel de-al doilea an, ritmul anual se va dubla sau tripla, în funcție de capacitatea de absorbție a pieței”, a adăugat Diaconu.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*