Imobiliare, Stiri Brasov

Conducerea Brașov Business Park speră ca anul viitor să ajungă la un grad de ocupare de 100%

Brasov-Business-ParkBrașov Business Park, cel mai mare centru de birouri de tip A din Brașov, a ajuns la un grad de ocupare de 75% și speră ca până la finele anului viitor să ajungă la un grad de acoperire de 100%, urmând ca mai apoi să pornească planurile de dezvoltare ale etapei a doua a proiectului, ne-a declarat Andras Policsek, administratorul companiei Ravensdale Investments, cea care operează centrul de afaceri.
În prezent, în cadrul centrului de afaceri lucrează 1.200 de persoane, jumătate din acestea fiind angajate în cadrul companiei Arvato Bertelsmann. „În total avem 20 de companii chiriașe, acestea închiriind practic 17.500 de metri pătrați din cei 23.000 de metri pătrați disponibili. Avem în continuare discuții avansate cu posibili chiriași importanți. Brasovul contiuna sa fie foarte competitiv din punct de vedere a costurilor operationale, dar are, în continuare, de pierdut din cauza lipsei infrastructurii. Am pierdut posibili chiriași importanți din cauza lipsei aeroportului sau a unei autostrăzi”, a mai spus Policsek.
Centrul de afaceri Brașov Business Park a fost deschis în 2009 în urma unei investiții de 25 de milioane de euro realizată de belgienii de la Vlerick Group. Compania are în plan dezvoltarea actualului centru cu o nouă clădire, valoarea investiției urmând să fie de 16 milioane de euro.
Pentru ca o clădire de birouri să fie clasificată ca fiind de tip A trebuie să aibă obligatoriu podea ridicată / tavan tehnic suspendat, sistem modern de aerisire, parcare subterană asigurată pentru automobile, locuri de parcare/metru pătrat: în oraş – 1:100; în centru – 1:75; în zone periferice – 1:50, finisaje de cea mai buna calitate, facility management de standard înalt, recepţie la dispoziţie 24 de ore şi serviciu de pază și cel puţin 1000 mp de spaţiu închiriabil de birouri

„După «Colectiv», lumea ne-a întrebat de autorizații!”

Policsek a precizat că după tragedia din Clubul Colectiv, companiile care cauta spații de birouri au început să se intereseze de existența avizelor de la ISU și de nivelului de echipare a clădirii din punct de vedere a sistemelor de detecție, prevenire și stingere a incendiilor. „Clădirea noastra este 100% sigură, are absolut toate sistemele necesare iar in cadrul complexului functioneaza si un serviciu privat de pompieri. Mai mult decât atât, orice modificări făcute de companiile chiriașe in cadrul spatiilor lor sunt supervizate de noi, astfel încât siguranța oamenilor și a clădirii să nu fie atinsă în niciun fel”. „Oricât ai investi într-o clădire, dacă nu ai în atenție și factorul siguranță riști ca acea investiție să nu mai fie recuperată niciodată, pentru că nimeni nu va mai semna un contract de închiriere cu tine”, a mai explicat sursa citată.
Compania Ravensdale Investments, care face parte din grupul belgian Vlerick, a avut afaceri de 12,38 milioane de lei anul trecut (2,80 milioane de euro), în timp ce profitul companiei a fost de 1,12 milioane de lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Cred ca mai au de lucru la capitolul “Parcari”! Cea subterana e doar de fatada, iar locurile din parcarea supraterana sunt mereu ocupate, bariera fiind inchisa aproape mereu. Ca urmare, se parcheaza pe carosabil si pe terenul lasat in paragina, din apropiere. O rusine pentru un business park ce mai are si pretentia de a fi de tip A!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*