Stiri Brasov

14 start-up-uri din Brașov, finanțate printr-un proiect european

camera de comert14 antreprenori brașoveni au primit finanțări europene pentru demararea business-urilor în cadrul proiectului „Start-Up în doi pași – educație antreprenorială bazată pe inovare și ajutor de minimis”. Proiectul a fost implementat de Camera de Comerț și Industrie Brașov, în parteneriat cu CCI Bacău, Asociația Happy Moms Brașov și CIT Irecson – Centrul de informare tehnologică, în perioada februarie – decembrie 2015. Bugetul total eligibil alocat a fost de 6,861 milioane de lei, în cadrul proiectului creându-se 48 de firme, câte 24 în regiunile Centru și Nord-Est.
Prin implementarea proiectului s-a urmărit creșterea abilității persoanelor de a materializa idei de afaceri, prin dezvoltarea competențelor antreprenoriale și manageriale. Grupul țintă al proiectului a fost constituit din 427 de persoane cu vârtsa de peste 18 ani, mai mult de jumătate din acestea fiind cu vârste între 18 șI 25 de ani.
În cadrul proiectului au fost finanțate 48 de idei de afaceri start-up (inclusiv prin intermediul proiectelor de start-up și spin-off inovativ) prin intermediul schemei de ajutor de minimis. Finanțarea maximă a fost de 20.000 de euro/întreprindere – 100% nerambursabilă. În general antreprenorii au înființat start-up-uri în domeniul serviciilor.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*