Imobiliare, Stiri Brasov

Oficial, doar 156 de brașoveni au nevoie de o locuință socială. O familie așteaptă încă din anul 2000 o casă

Bloc locuinte socialeCea mai veche cerere înregistrată la Primăria Brașov în vederea alocării unei locuințe sociale, și care nu a putut fi onorată nici până în ziua de astăzi, datează încă din anul 2000.

Alți 156 de brașoveni și-au pus speranțele că Primăria le va putea oferi un acoperiș deasupra capului anul viitor. Din cauza lipsei fondurilor doar anul trecut a fost amenajat un bloc cu 44 de locuințe sociale în cartierul Uzina 2, iar anul acesta a fost efectuat doar studiul de fezabilitate pentru încă 36 de apartamente în zona Fundătura Hărmanului. Comisia de analiză a solicitărilor de locuinţe sociale, a finalizat lista persoanelor îndreptățite să primească locuințe sociale în anul 2016, aceasta fiind aprobată de către consilierii locali. În total, au fost depuse 213 dosare pentru alocarea unei locuințe sociale, însă în urma analizei acestora de către Serviciul Prestaţii Sociale doar 156 au îndeplinit condiţiile legale pentru a beneficia de o asemenea locuinţă anul viitor. 12 cereri au fost respinse, însă alți 45 de solicitanți nu depuseseră toate documentele solicitate, astfel că mai au o șansă pentru 2017, dacă își completează dosarul. Repartizarea locuințelor se face în funcție de punctajul obținut de fiecare solicitant, iar brașoveanul care și-a depus cererea în anul 2000 are un punctaj de numai 1.550 de puncte. Acesta mai are alte 84 de persoane în față, astfel că șansa ca solicitarea să-i fie onorată măcar la anul rămâne în continuare la fel de mică.

Cine are prioritate

Cel mai mare punctaj, respectiv cea mai mare șansă să se mute într-o locuință socială, o are o brașoveancă care și-a depus cererea în octombrie anul trecut și a obținut 3.050 de puncte după ce dosarul i-a fost evaluat. În analiza dosarelor, cel mai mare punctaj se acordă persoanelor sau familiilor evacuate din casele retrocedate foştilor proprietari care deţin o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. Punctaje mari se acordă, de asemenea, tinerilor proveniţi din instituţii de ocrotire socială, care au îndeplinit 18 ani, tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani, persoanelor încadrate într-o categorie de handicap şi pensionarilor, veteranilor, văduvelor de război sau văduvelor de veterani. La analizarea dosarelor pentru atribuirea unei locuinţe sociale se va ţine cont şi de condiţiile actuale de locuit ale solicitantului, de numărul de persoane cu care împarte locuinţa, de faptul că locuieşte sau nu într-o casă insalubră, deteriorată sau improprie sau că are un contract de închiriere. Familiile monoparentale vor avea întâietate, solicitantul primind, pentru încadrarea, în acest criteriu. Un criteriu este şi numărul de copii dintr-o familie care solicită o locuinţă socială. Astfel, cele mai slabe șanse în vederea obținerii unei case sociale le are o brașoveancă care și-a depus cererea anul acesta în august și care a obținut doar 450 de puncte în urma evaluării dosarului.

Alte cereri cu vechime pentru o locuință socială în municipiul Brașov datează din anii 2005 și 2006 (câte o cere), dar și din 2007 și 2008 (câte două cereri). Alți trei brașoveni care și-au depus dosarul pentru o locuință socială în 2009 mai așteaptă încă o casă de la Primărie și speră ca măcar anul viitor să aibă șansa să o și primească. Majoritatea cererilor au fost depuse însă anul acesta și anul trecut.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Buna ziua,cum as putea optine o locuință socială pentru o mama singura cu 2 copii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*