Oficialii centrelor de cercetare şi dezvoltare din cadrul Grupului Renault se implică direct în dezvoltarea de noi programe pentru studenţi şi sunt atenţi în special la actualizarea ariei curiculare la nevoile pieţei din prezent. Compania a avut discuții până acum cu reprezentanții universităților din Cluj șI București, următoarea destinație în program fiind Universitatea Transilvania din Brașov.
„Am discutat cu universităţile de arhitectură pentru a avea cursuri speciale pentru design auto. Am venit aici în septembrie anul trecut şi am vizitat universităţile din Cluj, Bucureşti şi va urma Braşov. Vedem un potenţial uriaş. Vrem să extindem Centrul de design de la Bucureşti în următorii trei ani. Nu avem un target de designeri, dar vrem să dezvoltăm studenţii pentru a avea posibilitatea de a angaja în viitor. Dacă avem deja o legătură bună cu şcoala şi oameni talentaţi, este mai uşor şi să-i angajăm“, a spus Jean Philippe Salar, directorul de design al Centrului de la Bucureşti.
Spre exemplu, la Universitatea de arhitectură din Bucureşti sunt specializări pentru arhitectură, urbanism şi arhitectură de interior, mobilier şi amenajări interioare, nu şi design auto. „În România nu exista cursuri pentru design auto, profesorii au fost greu de convins în facultate de această ramură. De către Renault am fost recrutat printr-un workshop organizat la Cluj înainte ca centrul de design din Bucureşti să fie deschis şi am fost selectat pentru un internship“, a spus Victor Sfiazof, unul dintre designerii centrului de la Bucureşti. Victor Sfiazof este românul care a proiectat modelul Renault Kadjar, noul crossover compact al constructorului francez. În opinia sa, un tânăr designer trebuie să se bazeze în primul rând pe munca sa şi să creeze cât mai multe schiţe. „Trebuie să studieze foarte mult industria auto. Designerii trebuie să ştie că dacă au talent şi determinare pot ajunge“.
În centrul din Bucureşti al Renault lucrează 30 de designeri, în timp ce efectivele celui din Paris sunt de peste trei ori mai mari. Inginerii români lucrează acum la viitoarele modele Dacia, au desenat actualele modele Logan şi Sandero, precum şi Duster-ul facelift.
Centrul de cercetare Renault, interesat de talentele de la Universitatea Transilvania
2
Previous ArticleO brașoveancă a făcut un business din pictatul genților
Alte stiri similare
Un cercetător german trimitea în 1865 peste 150 de mii de formulare în toată Europa, în spațiul vorbitorilor de limbă…
Una din obligaţiile junilor este ca, an de an, în dimineaţa Paștelui, să vestească, fiecare în cartierul său, Învierea Mântuitorului.…
Cocoșul de munte este o pasăre foarte sperioasă, care se poate vedea rar în natură, astfel încât orice fotografie cu o astfel de…
Există o multitudine de obiceiuri și tradiții care sunt respectate de generații întregi, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. De altfel, există…
Sfânta Lumină a fost primită la Mormântul Învierii Domnului din Ierusalim sâmbătă, 19 aprilie 2025, în jurul orei 14:35. În…
Contractele pentru execuția pasajelor rutiere supraterane Sinaia sud și Sinaia nord au fost publicate în SEAP, Consiliul Județean Prahova estimând…
Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte,…
Un tânăr pompier e căutat de mai bine de 12 ore în lacul Siriu din Buzău, după ce s-a răsturnat,…
Sursa foto: Observator News Un pod peste râul Olt, construit acum mai bine de un secol în judeţul Braşov, a…
Trecutul neclar al lui Iuliu Bodola pe timpul celui de-Al Doilea Război Mondial se aseamănă cu cel al lui Francisc Ronay,…
Campania inițiată de Asociația Lângă Oameni Mereu continuă, iar brașovenii care au pus „mână de la mână” pentru a face o faptă…
În România sunt în total aproape 10 milioane de locuințe, potrivit datelor statistice, iar dintre acestea 2,5 milioane sunt declarate…
7 milioane de euro a adunat statul în tot anul 2024, la nivelul întregii țări, din industria HoReCa, din impozitul…
Sâmbăta Mare este ziua dinaintea Paștelui și ultima din Săptămâna Patimilor, face legătura între Moartea și Învierea lui Hristos și…
În România sunt dezvoltate șase proiecte de drone militare, iar primele două fabricate în acest an, „Cuda” și „Sirin”, sunt…
O echipă de căutare-salvare din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Braşov s-a deplasat sâmbătă la barajul Siriu, în…
Incendiu de vegetație uscată pe strada Panselelor din Brașov. „La fața locului au fost direcționate 3 autospeciale de stingere cu…
După o tură de 24 de ore, în timp ce se îndrepta spre casă, Chelariu Paul, din cadrul Detașamentului de…
Reprezentanții RATBV anunță că săptămâna viitoare, ținând cont că este vacanță în învățământul preuniversitar, vor fi operate mici modificări pe…
Polițiștii rutier au desfășurat o acțiune de control pe DN 1 E, Brașov-Poiana Brașov. „Acțiunea polițiștilor s-a desfășurat în două…
2 comentarii
Pai da! Din cate stiu eu, anul asta au avut plecari masive de personal din biroul de proiectare. Majoritatea au plecat in afara pe salarii mai bune. De exemplu multi au plecat la Jaguar in Anglia. Ar trebui sa stie domnii din conducerea Renault ca fara salarii competitive toti noii angajatii care vor capata experienta, vor face acelasi lucru peste cativa ani. Cazul nu este singular. Si alte mari firme din Romania se confrunta cu exodul creierelor.
Mda… Din cate stiu eu, anul asta au avut plecari masive de personal din biroul de proiectare. Majoritatea au plecat in afara pe salarii mai bune. De exemplu multi au plecat la Jaguar in Anglia. Ar trebui sa stie domnii din conducerea Renault ca fara salarii competitive toti noii angajatii care vor capata experienta, vor face acelasi lucru peste cativa ani. Cazul nu este singular. Si alte mari firme din Romania se confrunta cu exodul creierelor.