Imobiliare, Stiri Brasov

BCR negociază vânzarea Silver Mountain

silver mountainBanca Comercială Română negociază vânzarea compexului imobiliar de lux Silver Mountain. Reprezentanții băncii nu au să dorit să facă publice numele companiilor cu care se discută vânzarea acestui proiect, dar au spus că negocierile sunt într-un stadiu avansat.
BCR a preluat în primăvara lui 2014 complexul imobiliar de lux Silver Mountainm, scos la vânzare de Euro Insol, lichidatorul dezvoltatorului INR Managament Real Estate, la un preţ de 45,5 milioane de euro, astfel că expunerea băncii pe acest proiect este de 40 de milioane de euro. Falimentul fusese solicitat la începutul anului trecut chiar de BCR, principalul creditor al proiectului, cu creanţe de 85 de milioane de euro. La prima încercare de vânzare, preţul de pornire al licitaţiei era de 53,4 milioane de euro.
Remus Borza, şeful Euro Insol, spunea că BCR intenţiona să continue dezvoltarea proiectului din Poiana Braşov. Proiectul format din 171 de apartamente nevândute, spaţii comerciale, 176 de locuri de parcare, rastaurant, club, spa&fitness şi un lot de teren de 20 de hectare, era evaluat la aproximativ 50 de milioane de euro, potrivit unei evaluări realizate de consultanţii firmei Jones Lang LaSalle.
Compania INR Management Real Estate, care era controlată de un offshore din Cipru în spatele căruia, alături de omul de afaceri Dan Fischer (decedat), se află şi prinţul Albert de Monaco şi Ion Ţiriac, a demarat în 2008 construcţia celui mai luxos proiect imobiliar din România, estimat la peste 300 de milioane de euro. Dezvoltatorul intenţiona să construiască o mini-staţiune turistică, aceasta urmând să cuprindă apartamente şi vile, un hotel cu 184 de camere afiliat lanţului Raddison SAS, două săli de cinematograf, un heliport, un club de tenis şi un teren de golf cu 18 găuri amenajat pe un teren de 440.000 de metri pătraţi. Cele 15 vile cu 600 de apartamente ale complexului urmau să se construiască pe o suprafaţă de 88 de hectare. Criza economica a împiedicat finalizarea proiectului. La finele lunii mai 2013, sora lui Fisher a vândut compania INR Management fondului asiatic de investiţii UNI-ASIA Holding.
Potrivit unui raport al administratorului judiciar, principalele cauze ale insolvenţei INR Management identificate de administratorul judiciar sunt depăşirea termenelor de execuţie a lucrărilor, costurile foarte mari cu serviciile de consultanţă crescute în mod artificial prin numărul mare de contracte de consultanta cu obiect identic sau similar şi care se suprapun în timp, contractele de consultanţă încheiate cu persoanele afiliate şi cumpărări de active de la persoane afiliate la preţuri mai mari decât cele de piaţă. Fostul tenisman Ilie Năstase şi fostul ministru al Finanţelor Publice Sebastian Vlădescu se numără printre beneficiarii de contracte defavorabile firmei.
Silver Mountain dispune de un teren de 260.000 metri pătraţi în Poiana Braşov, iar iniţial a fost gândit cu cinci faze de execuţie, care totalizau aproximativ 300.000 metri pătraţi, dintre care 1.200 locuinţe de vacanţă, 200 camere de hotel şi o zonă multifuncţională, cu restaurant, săli de conferinţă, club, sală de fitness şi SPA.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*