Acţionarii producătorului de autocamioane Roman Brașov, societate aflată în insolvenţă, sunt convocaţi, pe 4 decembrie pentru a alege administratorul special, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti. Nominalizările se vor face de către acţionarii majoritari, conform anunţului citat.
AGA va stabili, de asemenea, şi remuneraţia brută lunară a administratorului special. Roman Braşov, controlată de Pro Roman SA, cu 91,8% din acţiuni, se află în insolvenţă din 19 septembrie 2014. Societatea are un capital social de 308 milioane lei, împărţit în acţiuni cu valoarea nominală de 2,5 lei/unitate.
Reorganizarea Roman SA, decisă la începutul lunii septembrie, prevede încasări uriașe în următorii trei ani din contracte încheiate cu statul. Potrivit planului de reorganizare propus de lichidatorul Cențu SPRL, firma ar urma să deruleze contracte de aproape 1,7 miliarde de lei (383 de milioane de euro) cu statul român. Numai din servicii de reparații a unor echipamente cu destinație specială compania brașoveană ar urma să aibă încasări de 1,275 miliarde de lei, în timp ce din fabricarea de echipamente cu destinație specială ar urma să aibă încasări de 414,454 milioane de lei.
Lichidatorul mai arată că firma American International Service a făcut cereri pentru achiziția de 100 de autotractoare 6×4 în valoare de 29,568 milioane de lei și a câte 50 de bucățI de autotransportatoare trupe, autocisterne apă și autocisterne cobustibil, valoarea estimată a acestui contract fiind de 14,784 milioane de lei. O altă cerere, a companiei East African Community Speed Ltd – Uganda, vizează achiziția a 95 de autobasculante șI 25 de autocamioane 6×6, valoarea contractului fiind de 63 de milioane de lei. De asemenea, potrivit planului de reorganizare, compania are o comandă de la firma columbiană Non Plus Ultra SA pentru 100 de șasiuri de autobuz Roman 12.210 și 300 de șasiuri Roman 12.180, valoarea totală a contractului fiind de 60 de milioane de lei.
Compania ar urma să aibă încasări și din vânzarea de active, valoarea estimată a acestora fiind de 67,274 milioane de lei. Doar terenul fabricii de jențI, de aproximativ 13 hectare, este evaluat la 42,431 milioane de lei. De altfel, pentru acest teren s-au purtat discuții cu omul de afaceri Simon Maurer care era interesat să construiască un ansamblu rezidențial în acea zonă, dar afacerea s-a tergiversat, iar constructorul se pare că a abandonat ideea pentru moment. Compania ar fi dispusă să își vândă și pavilionul administrativ pentru 3,024 milioane de lei.
În total, compania ar urma să aibă în cei trei ani profituri de 163,243 milioane de lei din care să poată plăti cele 132,250 de milioane de lei către creditori, din care să investească 20 de milioane de lei în repararea șI modernizarea liniilor tehnologice.
Acționarii Roman aleg pe 4 decembrie omul care să scoată firma din insolvență
1Alte stiri similare
USR Brașov a dovedit întotdeauna că ignoră cifrele reale, comunică jumătăți de adevăr și preferă lozinci populiste. Pe rețelele sociale,…
Biserica Neagră a obținut autorizația pentru lucrările de reamenajare a curții Johannes Honterus ce împrejmuiește acest monument simbol. Lucrările efective,…
Un nou proiect imobiliar va prinde contur pe Șoseaua Cristianului pe un teren de 14.047 mp, de lângă viitoare Sală…
Cu ocazia Floriilor, pe 12 aprilie, în Brașov sunt programate o serie de evenimente. Unele dintre acestea ar urma să…
Potrivit unui proiect de ordonanță pus recent în dezbatere la Ministerul Muncii, tinerii vor putea folosi creditele garantate de stat…
Cererea de pensionare, fie pentru pensia anticipată, fie pentru cea la limită de vârstă, poate fi respinsă de casele de…
Dacia Bigster va ajunge, în scurt timp, în rețeaua de dealeri Dacia din România, constructorul autohton anunțând când va demara…
Găsirea unui loc de muncă potrivit poate părea o provocare, în condițiile unei pieți a muncii în continuă schimbare. Cu…
Compania brașoveană Preh România a renunțat, momentan, la ideea de a disponibila cele 600 de persoane anunțate la finele anului…
Tribunalul București a admis o cerere depusă de Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist și a…
,,Luna curățeniei de primăvară” continuă la Brașov într-un ritm alert, mai ales că trebuie recuperate zilele de săptămâna trecută în…
Fostul director interimar al Companiei Apa, Daniel Gligoraș, a dat în judecată societatea comercială, solicitând, pe lângă anularea deciziei administratorilor…
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Brașov au anunțat care sunt cele mai frecvente boli de care suferă locuitorii județului Brașov.…
Ministrul Economiei, Bogdan Ivan, a anunțat că România va începe producţia de serie de drone româneşti cu dublă destinaţie -…
Polițiștii brașoveni au precizat că în conformitate cu datele preliminare din cadrul anchetei aflate în curs de cercetare în cazul…
După câteva zile la Paris, Simona Halep a revenit în România. În prezent, aceasta se află la Poiana Brașov, unde…
Râsul este al treilea mare prădător al Europei, după urs și lup. Are un trunchi scurt, picioare lungi și labe…
Comuna Mândra are trei mii de locuitori, dar se poate lăuda cu unul dintre cele mai extinse sisteme de monitorizare…
De mâine, timp de patru zile, stația de îmbarcare / debarcare călători „Aurora”, situată pe strada Lacurilor, pe sensul de…
Controversatul afacerist brașovean Călin Donca a povestit, într-o „emisiune” realizată de condamnatul penal Dan Diaconescu, cum l-a pus în legătură pe Bogdan…
Un comentariu
de ce nu atrag investitorii chinezi sa faca camioane la brasov, ei au multe brand-uri de camioane puternice si doresc tot timpul extindere