Stiri Brasov

Cinema One a vândut 200.000 de bilete în șase luni

*Compania care a lansat brandul țintește deschiderea a cinci cinematografe în țară în următorii trei ani

cinema one 1Cinema One, cinematograful deschis în această primăvară în cadrul Coresi Shopping Resort, a vândut în primele șase luni 200.000 de bilete, peste așteptările investitorilor. „Dacă păstrăm acest trend, vom depășI așteptările noastre din planul de business, care se cifrau la 300.000 de bilete vândute în primul an de funcționare”, a declarat Francesco D’Ambrosio, managing partner in cadrul EBS Cinema Services.
Cinema One este primul cinematograf deschis de EBS Cinema Services, o companie înființată anul trecut de un grup de profesionişti cu experienţă de peste 15 ani în domeniul dezvoltării şi administrării de proiecte multimedia, şi are ca obiect de activitate implementarea şi operarea de cinematografe multiplex. Cinema One are o suprafaţă de peste 3000 metri pătraţi şi o capacitate totală de 1500 de locuri, 8 săli complet digitalizate, dotate cu echipament 3D şi un sistem sunet JBL, Dolby.
Arhitectura întregului cinematograf şi a sălilor, facilităţile şi funcţionalitatea spaţiilor permit proiecţia de filme, spectacole de operă, balet şi concerte, găzduirea de reprezentaţii live de teatru şi stand up comedy precum şi organizarea de evenimente speciale – expoziţii, conferinţe, lansări de produse, acţiuni corporate, publice sau private.
Recent, compania a investit peste 100.000 de euro și în cafeneaua Hangar One, care completează experiența trăită în cinematograf șI care se va transforma într-o scenă de muzică live și evenimente artistice. „Cinematograful nu mai este locul unde mergi și te uiți la un film, ci devine o scenă importantă pentru exprimarea artiștilor zonei”, a explicat D’Ambrosio, un consultant în domeniul dezvoltării de cinematografe care a pus pe picioare proiecte ca Movieplex sau Grand Cinema Digiplex.
Cinematograful din Brașov este primul deschis sub brandul „Cinema One”. Investitorii șI-au propus însă ca în următorii trei ani să aibă în operare în România cinci cinematografe.

A crescut apetitul pentru filme

cinema one 2Francesco D’Ambrosio spune că în ultimii ani a crescut apetitul românilor pentru filmele văzute la cinematograf. „În 2005, în România, se vindeau 4,5 milioane de bilete la cinematografe. Anul trecut s-au vândut 9 milioane de bilete, iar trendul este unul ascendent”, a explicat sursa citată. TotușI, România este mult în spatele unor state dezvoltate. „Aici, avem 0,4 bilete/an/locuitor, în timp ce în Franța această valoare crește la 3,3 bilete/an/locuitor”.
Prețul unui bilet variază în funcție de distribuitor și de momentul difuzării, fiind mai scumpe, de exemplu, premierele. În orice caz, însă, 50% din valoarea unui bilet este suma ce îi revine distribuitorului de filme, în timp ce 20% sunt taxele pe care operatorii de cinematografe trebuie să le plătească statului român. Din restul de 30% trebuie acoperite chetuielile operaționale, cele cu personalul, marja de profit fiind una redusă în branșa cinematografelor.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*