Stiri Brasov

Amenda pentru cei care aruncă gunoaie la întâmplare va ajunge la 2.500 de lei

gunoaie 2În plenul Consiliului Local de astăzi va fi suspus aprobării un proiect de hotărâre ce vizează majorarea la maximum posibil a amenzilor pentru cei care aruncă deșeuri la întâmplare. Astfel, dacă până acum, o persoană fizică putea fi amendată doar cu maximum 1.000 de lei (respectiv plătea jumătate de sumă în 28 de ore) dacă arunca reziduuri pe domeniul public, dacă Regulamentul va fi modificat, sancțiunea va ajunge la 2.000 de lei. „S-a propus maximul admis de legislația națională. Astfel, dacă hotărârea trece, agenții economici care aruncă gunoiul unde nu trebuie, vor fi amendați cu sume ce pot ajunge la 2.500 de lei. În cazul persoanelor fizice, amenda maximă ar putea ajunge la 2.000 de lei”, a precizat consilierul local Răzvan Popa.

Acesta a mai subliniat faptul că anumite firme de construcții preferau să trimită câte un angajat să arunce resturile la întâmplare, fiindcă în caz că primea amendă, societatea ieșea mai ieftin decât ar fi plătit depozitarea deșeurilor la rampa ecologică. Discuțiile cu privire la majorarea acestor amenzi au început încă din luna mai, când un angajat al unei firme de construcții a fost surprins în timp ce arunca saci cu moloz în zona „Podul Dracului” din Șchei. Acesta a devenit „vedetă” pe rețelele de socializare, după ce o brașoveancă l-a fotografiat în timp ce a aruncat sacii, acesta fiind sancționat, dar și pus să facă curățenie, numai că amenzile prea mici nu îi speriau pe cei care își făcuseră un obicei din asta.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*