Strada Michael Weiss a devenit, mai ales după ce a fost transformată în alee pietonală, una dintre cele mai frumoase străzi brașovene. Aceasta promite să fie la fel de cunoscută ca și Strada Mureșenilor și Republicii, pe care le unește formând cel mai pitoresc triunghi stradal al Brașovului.
Strada Michael Weiss, de la Ulița Călugărițelor la Aleea Cafenelelor
0Strada Michael Weiss reprezintă poate cel mai bine schimbările semnificative care s-au întâmplat în perioada postdecembristă în Brașov. La fel ca în tot burgul, se șterg urmele urbanistice păguboase cu care comunismul a încercat să facă uitat trecutul burghez al orașului, să schimbe multiculturalismul brașovean printr-o propagandă proletară în care farmecul de odinioară să nu se mai regăsească. S-a dorit ca orașul primei școli românești să-și piardă coroana în favoarea strungului. Nu spun că industrializarea Brașovului a fost un lucru negativ, spun doar că pe lângă aceasta, nu s-a dorit păstrarea specificului transilvănean ci o uniformizare searbădă, neidentitară, nepotrivită spiritului brașovean. Orașul și străzile acestuia reprimesc aerul burghez, curat și european pe care o întreagă țară ar trebui să-l respire, scrie merg.in.
Strada este situată în centrul vechi și unește două străzi cunoscute ale Brașovului: strada Mureșenilor și strada Republicii formând cel mai vizitat triunghi stradal al orașului. Ca o perlă a coroanei, în capul unghiului este Piața Sfatului și Biserica Neagră. Din Michael Weiss intri în recent redesenata Piață George Enescu. În casa pe colț cu Piața Enescu, la numărul 6, s-a născut poetul orașului: Ștefan Baciu. La muzeul poetului – „Casa galbenă” cum este cunoscută de localnici, se poate ajunge în pas ușor spre Bastionul Țesătorilor. În mod firesc, v-ar lua 5-7 minute, însă, frumusețea Brașovului vă va reține pe drum mult mai mult timp.