Trei membri ai Asociaţiei Filateliştilor din Brasov au fost premiați în cadrul London 2015 EUROPHILEX, cea mai mare expoziţie filatelică internaţională din acest an, organizată sub patronajul Majestăţii Sale, Regina Elisabeta a II-a.
Oana Boureanu a obţinut medalia de vermeil mare pentru exponatul „România: eseuri, machete şi probe” (clasa Filatelie tradiţională), Traian Serendan a obţinut medalia de vermeil mare pentru exponatul „România: Aspecte pre-filatelice în Moldova şi Valahia, secolul al XIX-lea” (clasa Istorie Poştală), iar Octavian Tăbăcaru a obţinut medalia de argint mare la clasa Literatură Filatelică, pentru vasta lucrare (1008 pagini format B5, integral în culori) „Corespondenţa K.U.K Feldpost 1914-1918. Partea I: Cărţi Poştale”, catalog care cuprinde – pentru prima oară în istoria filatelică – clasificarea cărţilor poştale militare folosite de trupele armatei Imperiului Austro-Ungar în timpul Primului Război Mondial, în rândul căreia au luptat şi cca. 500.000 de români din provinciile administrate de Imperiul Habsburgic. Acelaşi catalog a obţinut medalia de aur mare precum şi premiul special pentru literatură filatelică la Expoziţia Internaţională HUNFILA 2014 de la Debreţin. Cel de al patrulea român participant, Emanoil Săvoiu din Bucureşti, a obţinut medalia de aur pentru exponatul „Întreguri poştale româneşti până la anul 1918″ (clasa Întreguri Poştale).
Filatelia este un excelent mod de a cunoaşte în mod nemijlocit şi indubitabil istoria şi modul de viaţă al oamenilor, fiind astfel un valoros şi fascinant mijloc de educaţie şi informare. Ea constituie un domeniu specializat al Istoriei Civilizaţiei şi Culturii şi studiază, în principal, istoria serviciilor poştale, a obiectelor poştale, a mărcilor poştale, a ştampilelor, tarifelor, rutelor şi a tehnicii utilizate de Poştele Naţionale şi particulare. Într-o anumnită perioadă istorică, filatelia a constituit principala pasiune a tinerilor din ţările dezvoltate, iar astăzi este considerată o pasiune specializată.
.
In Raportul Juriului Expoziţiei se precizează: ” În mod tradiţional, nivelul exponatelor prezentate la Expoziţiile de la Londra a fost întotdeauna foarte înalt. Competiţia din acest an a fost foarte puternică, în special pentru marile trofee acordate. Standardul pentru acordarea medaliilor este excepţional de înalt, datorită faptului că, în contextul actual, expozanţii au atins un nivel foarte avansat în toate aspectele cerute de realizarea unor exponate competitive.”