Agricultura începe să redevină un sector strategic pentru fermierii din județul Brașov. Astfel, numărul hectarelor cultivate a crescut de la puțin 83.000, anul trecut, la 90.700, respectiv 78,4% din suprafața totală de teren arabil a județului care este de 115.739 de hectare. Principalele culturi plantate în această primăvară, în conformitate cu datele deținute de Direcția Agricolă Brașov, sunt cereale boabe (30.630 de hectare), rapiţă (1.550 de hectare), sfeclă de zahăr (3.382 de hectare) și cartofi de toamnă (10.300 de hectare).
De asemenea, în sistemul de agricultură ecologică au fost înregistraţi 815 producători agricoli. „Față de anul trecut, anul acesta au scăzut suprafețele cultivate cu sfeclă de zahăr sau cartofi. În schimb au crescut suprafețele cultivate cu rapiță. Anul trecut, au fost înregistrate producții record de cartof, iar prețul de vânzare nu acoperea cheltuielile. În schimb, pe piața externă, cererea de rapiță este mare, iar costurile de înființare și întreținere a culturii sunt cu mult mai mici”, a spus șeful Direcției Agricole Brașov, Călin Birăescu. În 2014, producția medie de sfeclă de zahăr la hectar a fost de 47 de tone, iar de cartofi, de 28,3 tone. La nivelul județului, în această primăvară, circa 25.000 ha de teren arabil au rămas necultivate, vegetaţia fiind păşunată cu efectivele de animale aflate în zonele respective.