Producătorul de ambalaje din carton Ecopack Ghimbav, controlat de omul de afaceri Vladimir Cohn, a realizat în primul trimestru o cifră de afaceri de 27,5 milioane de lei (6,2 milioane de euro), mai mult cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania mizează în acest an pe o cifră de afaceri totală de 115 milioane de lei (aproximativ 26 milioane de euro).
„Piaţa a crescut în primul trimestru cu 10-12%, însă urmează o perioadă de plafonare a creşterii, cu tendinţe de declin. Avem în derulare proiecte legate de automatizarea liniilor de producţie, în vederea creşterii productivităţii şi a eficienţei“, a declarat Remus Crăciun, general manager al companiei Ecopack.
Capacitatea de producţie a fabricii Ecopack din Ghimbav este de aproximativ 100 de milioane de metri pătraţi de ambalaje de carton pe an, principalii clienţi fiind companiile multinaţionale care au fabrici în România, dar şi firmele cu capital autohton. Peste jumătate din producţia de ambalaje a Ecopack merge în industria bunurilor de larg consum (alimente, băuturi, produse de igienă personală), însă compania are clienţi şi din industriile electronică, electrotehnică, de piese şi subansambluri auto. La fabrica Ecopack din Ghimbav lucrează în prezent 212 angajaţi.
Compania Ecopack este listată la Bursa de Valori Bucureşti, fiind controlată de firma Kameran Financial, înregistrată în Elveţia, care deţine 96,58% din acţiuni. Ecopack se numără printre cele mai vechi fabrici de carton ondulat din ţară, fiind înfiinţată în urmă cu aproape un secol, în anul 1921.
Ecopack este acţionar în cadrul companiei Ecopaper din Zărneşti care se ocupă cu producţia de hârtie pentru carton ondulat. Compania Ecopaper a avut în 2013 o cifră de afaceri de peste 142 milioane de lei (32 milioane de euro), un profit net de aproximativ 16 milioane de lei (3,6 mil. euro), cu un număr mediu de 147 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice.
Piaţa cartonului ondulat, disputată de 10 jucători locali, este un sector extrem de concurenţial, cererea acoperind doar 37% din producţie, în condiţiile în care românii se orientează către produse cu preţuri mici şi calitate medie.
Ecopack Ghimbav a vândut carton de 6,2 milioane de euro în primele trei luni
2
Articol precedentForbes: Dezvoltarea economică a Brașovului, oprită de lipsa proiectelor de infrastructură
Următorul articol Premieră la Brașov: Salariul mediu net a sărit de 400 de euro

Alte stiri similare
Pentru prima dată, pacienții cu boli cronice din România beneficiază de vaccinare gratuită, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vineri,…
Cei mai mulţi români (64%) intenţionează să-şi petreacă sărbătorile de iarnă acasă, într-un cadru restrâns al familiei, în timp ce…
După ceremonia de pe Bulevardul Eroilor, alte câteva zeci de brașoveni au luat parte la evenimentul special organizat în Piața…
Cel mai așteptat moment al ceremoniei de Ziua Națională, defilarea militarilor este în plină desfășurare la acest moment. Deja doi…
Mii de brașoveni au venit în centrul orașului pentru a vedea ceremonia pregătită pentru Ziua Națională a României. Bulevardul Eroilor este…
Femeile între 19 și 45 de ani vor putea cumpăra vaccinul HPV la jumătate de preț, începând de astăzi
Deși în unele țări, vaccinul HPV este compensat de ani buni, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că autoritățile sunt interesate…
Sursa foto: Adevărul În urmă cu 70 de ani, Brașovul avea tradiții de sărbători mult diferite de cele de acum.…
Cetatea Rupea se află la 50 de km de orașul Brașov și este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice…
Ceremonia dedicată Zilei Naționale a României începe în acest an de la ora 12.00 și va avea loc pe Bulevardul…
Că femeile câștigă mai puțin decât bărbații este o realitate în România. Însă sunt și județe în care ei câștigă…
1 Decembrie este ziua în care românii de pretutindeni sărbătoresc drept Ziua Națională a României, cel mai important moment din…
Mii de brașoveni și turiști au umplut până la refuz Piața Sfatului și străzile adiacente, pentru a număra secundele până…
Astăzi a început evenimentul ,,Decembrie de poveste la Brașov”, cu aprinderea, la ora 17.57 (cu 27 de minute întârziere față de…
Prima zi din noul sezon de schi din Poiana Brașov a adus, din păcate, și primele incidente. Salvamontiștii au fost…
Sursa foto: captură video infoalpin.ro Instalațiile de transport pe cablu din Sinaia au urcat joi doar până la Cota 1400.…
Piața Sfatului din Brașov începe să se aglomereze cu turiștii și brașovenii dornici să fie parte a a momentului în…
Ieri, un polițist din cadrul I.P.J. Brașov, în timp ce se afla în timpul liber a observat într-un spațiu comercial…
Proprietara unui restaurant din centrul vechi al Brașovului a ieșit public aseară, pe pagina personală de socializare, cu mai multe…
1 decembrie vine la pachet cu pofta de preparate tradițional românești pentru 84% dintre participanții la studiu realizat de Tazz,…
FOTO: FB Emil Mot, primar Slatina La Slatina, decorațiunile de Crăciun ies din tipare. Primăria a amenajat un adevărat safari…
2 comentarii
Este necesara consolidarea in industria cartonului, sunt prea multi producatori si intermediari care creaza o concurenta acerba, productivitate slaba, degringolada si lipsa de interes pt inovatie.
Ce client ar lucra cu o astfel de firma? Managerii sunt rupti de realitate, traiesc intr-o reverie egoista. Nu se ofera posibilitatea de a te implica, a avea initiativa sau a contribui direct. Oamenii sunt rotiti, folositi si secati de resurse, umiliti si persecutati la maximum. Ideile trebuie sa fie doar ale unuia in fata patronului si pe cat mai multi bani. Asa nazism ca acolo mai rar, traume adevarate pt cei care fac greseala sa intre in cuibul de rapitori rautaciosi si spioni. Nu exista strategie si nici recunoastere, doar exploatare si mistocareala, scenarii si parada. Nu exista automatizare, doar lauda unui arogant, haos si degringolada totala. Articol facut pt manipulare si scuze ieftine ale incompetentei fara margini.