Stiri Brasov, Timp liber

FOTO Puiul de urs cu două mame, noua atracție de la Zoo Brașov

ursulet_andreipaulfoto_primaria brasov (1)
Foto: Andrei Paul

Parcul zoologic al Brașovului are noi locatari, după ce în captivitatea s-au născut în această primăvară un pui de urs, un ieduț, doi mânji, dar și un ponei mic donat de către o persoană, care a vrut să își păstreze anonimatul. Puiul de urs s-a născut la începutul lunii ianuarie, însă doar de o săptămână a început să iasă din bârlog și deja încearcă să se cațere prin copaci. Ursul stă cu mama lui, dar și cu o ursoaică mai bătrână, care i-a devenit astfel a doua mamă. Masculul a fost îndepărtat, pentru că exista riscul să îl mănânce pe micuț. Pentru Grădina Zoologică naşterea unui urs în captivitate este un eveniment şi toți braşovenii sunt invitați să îi vadă, atât pe ursuleţ, cât şi pe ceilalţi tineri „locatari” ai Grădinii.

De asemenea, în ţarcul pentru cai şi ponei vizitatorii pot admira un mânz născut abia acum o săptămână, fratele lui fiind ceva mai mare, având trei săptămâni. Puiul de ponei este ceva mai mare, are zece luni. Cel mai tânăr ied din grădină are şi el două-trei săptămâni, la care se adaugă alţi doi frați mai mari, şi ei fătaţi tot în captivitate.

Fotogalerie de Andrei Paul:

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*