Regia Autonomă de Transport Brașov, compania municipală care administrează transporturile publice, este cea mai eficientă firmă de acest tip, potrivit datelor Ministerului Finanțelor.
Regia Autonomă de Transport Braşov a înregistrat o cifră de afaceri 13,9 milioane de euro în 2013 şi un profit de 1,1 milioane euro, conform celor mai recente date disponibile. Compania are 911 angajaţi şi deţine un parc auto de 210 autobuze şi 30 de troleibuze. De notat că din această sumă 26 de milioane de lei *adica aproape 5 milioane de euro) este reprezentată de subvenția acordată de la bugetul municipal pentru acoperirea diferenţelor de tarif şi a diverselor gratuităţi şi facilităţi acordate unor categorii de persoane.
Podiumul este completat de două oraşe din vestul ţării, respectiv, Cluj -Napoca şi Timişoara. În Cluj-Napoca, compania care administrează transportul public a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 24 de milioane de euro şi un profit de 1 milion de euro pentru anul 2013, cu un număr de 1.479 de angajaţi, în timp ce în Timişoara Regia Autonomă de Transport a obţinut un profit de 700.000 de euro, la o cifră de afaceri de 16 milioane de euro şi 910 angajaţi.
Regia Autonomă de Transport Craiova este pe locul al patrulea, cu o cifră de afaceri de 7,6 milioane de euro şi un profit de 200.000 de euro, rezultate obţinute cu un număr de 748 de angajaţi. Ultima poziţie în top 5 este ocupată de compania care administrează transportul public din Oradea, care a reuşit să închidă anul 2013 fără pierderi, la o cifră de afaceri de 9,1 milioane de euro şi 624 de angajaţi.