Stiri Brasov

Firma zărneșteană Energoconstruct 97 va finaliza lucrările la centrul de agrement, costul acestora ridicându-se la aproape 26 de milioane de lei

Stadiu lucrari complex agrement Poiana noiembrie 2013 (8)La finele anului trecut, a fost semnat contractul pentru continuarea lucrărilor la centrul de agrement din Poiana Brașov, lucrări care au fost abandonate de mai bine de un an, după ce constructorul care câștigase licitația inițială a intrat în insolvență. La noua licitație lansată în luna iulie și-au depus oferta 13 firme din judeţele Braşov, Olt, Argeş şi Bucureşti, dar și o firmă din Spania, iar câștigătoare a fost desemnată societatea Energoconstruct 97 din Zărnești, care a avut cea mai bună ofertă din cele declarate eligibile.

Valoarea lucrărilor care au mai rămas de efectuat fusese estimată la suma de 27,7 milioane de lei, fără TVA, iar oferta făcută de firma zărneșteană a fost de 25.981.607 de lei fără TVA, din care 2.321.096 lei fără TVA, reprezintă valoarea aferentă procentului de 9,81 % de cheltuieli diverse și neprevăzute.

Centrul nu este realizat decât în proporţie de 30%, iar până la finele lui 2013, când practic s-a închis șantierul din cauza vremii reci, constructorul inițial a reușit să toarne placa de beton peste infrastructură, şi o parte din stâlpii şi construcţia zidăriei pentru primul nivel. Centrul, care este construit pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi va avea opt piste profesioniste de bowling, trei mese biliard, două piste minibowling, jocuri pentru copii, jocuri electronice, simulatoare, mese de minihochey, minifotbal şi minibaschet, dar şi o sală de căţărare cu suprafaţa de 250 mp, având pereţi de escaladă pentru trei tipuri de dificultate şi capacitatea de 10 persoane simultan şi o sală minigolf cu 9 module, având capacitatea de 50 de persoane. Totodată, în cadrul centrului va exista o sală multifuncţională cu capacitatea de 246 persoane, dar şi un spaţiu expoziţie de 345 mp. Proiectul ar fi trebuit definitivat cel târziu la finele lui 2014, dar edilii brașoveni au solicitat o prelungire până la finele lui decembrie 2015, când de altfel este obligatoriu să fie încheiate toate proiectele cu finanțare europeană.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*