Stiri Brasov

O serie de surprize, în special pentru cei mici, de anul viitor, la Zoo Braşov

Inaugurare zoo6 oct 2014 (65)În vederea îmbunătăţirii activităţii de la Zoo Braşov, Primăria va face o serie de investiţii şi în 2015. Pentru a creşte atractivitatea parcului zoologic în special pentru cei mici, edilii vor începe de luna viitoare amenajarea unui manej, unde copiii să poată face plimbări cu poneii. „Am achiziţionat de săptămâna trecută cinci ponei, şi vrem chiar de luna viitoare să putem organiza astfel de plimbări cu poneii pentru copii. Până luna viitoare, vom stabili şi taxa care se va percepe, dar intenţionăm să fie un tarif accesibil tuturor”, a explicat viceprimarul Adrian Atomei.

Până la finele luni ianuarie, ar urma să fie deschis publicului şi corpul destinat reptilelor şi păsărilor exotice, lucrările neputând fi finalizate până la finele acestui an, aşa cum îşi propuseseră edilii. „Vom achiziţiona luna viitoare şi câteva noi specii de şerpi, cum ar fi o anaconda şi o cobra regală, care este de altfel cea mai mare specie veninoasă din lume, dar şi doi aligatori din specia caiman”, a spus Atomei.

Totodată, luna viitoare, în apropierea locului de joacă din incinta zoo, se va amenaja şi un punct de alimentaţie publică, de unde se vor putea procura dulciuri, sucuri sau ceai. Tot pentru cei mici, în incinta zoo va fi o zonă unde aceştia vor putea interacţiona cu animalele domestice.

Dotări pentru planetariu şi spital

La începutul lui 2015, oaspete de seamă la Zoo Braşov va fi Jeremy Uscher, reprezentantul Asociaţiei Europene a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor (IAZA), care va acorda consiliere în privinţa achiziţiei de noi animale. Pentru 2015, priorităţile reprezentanţilor Primăriei sunt şi dotarea spitalului veterinar şi a planetariului, dar şi realizarea unei noi împrejmuiri a grădinii, ţinând cont că acest lucru nu a fost prevăzut în proiectul de modernizare finanţat în proporţie de 70% de Ministerul Mediului. Investiţiile totale pentru zoo de anul viitor vor ajunge la aproape 800.000 de euro. Grădina Zoologică din Noua şi-a redeschis porţile pentru public la jumătatea lui septembrie. Aceasta şi-a schimbat cu totul aspectul ţinând cont că vechile adăposturi au fost demolate aproape în totalitate, iar în locul lor au fost construite unele noi, mult mai spaţioase şi care respectă întru totul normativele în domeniu ţinând cont că parcul zoologic se întinde acum pe zece hectare, faţă de patru, cât avea până în noiembrie 2010, când a început procesul de modernizare.

Etichete:

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*