Mare parte din proiectul de introducere a canalizării în cartierele Stupini şi Timiş – Triaj a fost finalizat, în prezent, lucrările fiind suspendate, până la încălzirea vremii.
Până în prezent, pe opt străzi din cartierul Stupini, respectiv pe Fagurelui, Albinelor, Lânii, Surlaşului, Oiţelor, Nicovalei, Tâmplarilor şi Cavalului, au fost finalizate lucrările. Lungimea reţelei de canalizare finalizate în acest cartier este de aproximativ 4,6 km, din totalul de 11,36 km. Anul viitor, vor continua lucrările pe străzile Dulgherilor, Izvorului şi Calea Feldioarei (DN 13). În zona Timiş-Triaj, a fost introdusă reţeaua de canalizare pe strada Filiaşi, în lungime de 360 de metri, şi au fost racordate la aceasta 12 imobile. Pe strada Fundătura Hărmanului, reţeaua de canalizare a fost introdusă pe o lungime de 826 de metri şi au fost realizate 31 de racorduri. Pe strada Timiş-Triaj, a fost introdusă canalizarea pe o lungime de 1.305 metri, fiind realizate 12 racorduri. În total, în această zonă a oraşului a fost realizată aproape jumătate din lucrarea inclusă în proiect, adică 2.500 de metri dintr-un total de 5.300 de metri de reţea de canalizare. „Reţeaua de canalizare trebuie racordată la sistemul de canalizare deservit de staţia de epurare de la Feldioara. Din păcate, din cauza unor probleme procedurale, lucrările la reţeaua principală către Feldioara vor începe abia în perioada următoare. Această reţea face parte dintr-un alt proiect derulat de Compania Apa”, a explicat primarul George Scripcaru. În proiectul de extindere a reţelelor de canalizare din municipiul Braşov, care trebuie realizat până la finele lui 2015, mai este cuprinsă realizarea unui Canal Colector între institutul de cercetare GENIUS (lângă Institutul Cartofului) şi Staţia de epurare Feldioara, în lungime de 24 de kilometri, şi reabilitarea şi modernizarea staţiei de epurare Braşov.
Lucrările fac parte din proiectul multianual desfăşurat de Compania Apa şi Primăria Braşov pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, iar investiţia totală în reţelele de apă şi canalizare din acest an se ridică la 35 de milioane de euro numai pentru municipiul Braşov. Finanţarea este asigurată din fonduri europene, din grantul obţinut de Compania Apa prin programul Operaţional Sectorial-Mediu (POS-M). Pentru investiţiile din municipiul Braşov, primăria asigură cofinanţarea de 2% din valoarea cheltueililor eligibile, precum şi cheltuielile neeligbile.