Stiri Brasov

Trei companii de taxi din Braşov au decis să majoreze tariful pe kilometru: 1,53 lei – ziua, 1,73 lei – noaptea

taxiO parte dintre taximetriştii braşoveni au solicitat Primăriei Braşov avizarea unor noi tarife majorate. În prezent, tariful maximal aprobat de Consiliul Local Braşov este de 2,2 lei, iar taximetriştii trebuie să se încadreze în acest preţ. Până acum, majoritatea companiilor şi a persoanelor fizice care derulează astfel de activităţi în municipiu au menţinut însă un tarif mediu de 1,35 lei pe kilometru, iar pe piaţă au intrat, anul acesta, şi firme care practică tarife chiar mai mici de atât. Astfel, Braşovul a fost printre oraşele care avea cele mai mici tarife la taxi. Solicitarea de avizare a noilor tarife majorate a venit din partea a câteva sute de taximetrişti care activează sub turela a trei mari companii din municipiu.

Se introduce tariful de noapte

Astfel, aceştia au cerut Primăriei Braşov avizarea unui tarif de 1,53 de lei pe kilometru, pe timp de zi, solicitând, totodată, şi introducerea unui tarif de noapte, respectiv pentru intervalul orar 22.00 – 6.00, de 1,73 de lei pe kilometru, ţinând cont că, până acum, nu a fost practic un asemenea tarif în municipiu. „Conform prevederilor legale, municipalitatea avizează tarifele pe care le practică taximetriştii. În Consiliul Local a fost aprobat un preţ maximal de 2,2 lei, iar aceştia trebuie să se încadreze în acest tarif, să nu îl depăşească. În ultima perioadă, am primit o serie de solicitări de la persoane fizice autorizate şi firme care au cerut avizarea acestor noi tarife, prezentând şi o justificare a noului preţ. Având în vedere că a fost respectată procedura legală, vom elibera avizele pentru noile tarife”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov. În total, în municipiul Braşov, sunt înregistrate 1.024 de autovehicule de taxi aparţinând unor firme, 402 aparţinând persoanelor fizice autorizate şi şapte aparţinând unor întreprinderi familiale. În perioada următoare, vor fi eliberate 80 de avize pentru persoane fizice autorizate, trei avize pentru întreprinderi familiale şi 21 pentru firme, respectiv pentru un număr de 57 de maşini. La Primărie mai sunt depuse în vederea avizării şi alte 24 de solicitări din partea unor persoane fizice autorizate şi 13 din partea unor firme, pentru 45 de maşini.

Restul taximetriştilor îşi menţin tarifele

Noile tarife se vor aplica în perioada imediat următoare, după ce taximetriştii se vor pune în regulă şi în ceea ce priveşte lipirea autocolantelor cu noile tarife pe portierele maşinilor, dar şi reglarea ceasurilor de taxare pe noul preţ. Totodată, ceilalţi taximetrişti, care nu au cerut schimbarea tarifului, vor circula în continuare cu preţul pe kilometru pe care îl au în prezent. „Noile tarife sunt avizate doar pentru cei care au solicitat acest lucru, nu sunt obligatorii pentru toţi taximetriştii. Restul îşi vor menţine tarifele”, a subliniat Toarcea

Un comentariu

  1. Sunt prea multe taxiuri in oras, cam la 170 de persoane este un taxi. Concurenta este acerba chiar murdara cateodata. Circulatia a devenit haotica,aglomeratie ca in Bucuresti la ore de varf, in mare parte si datorita acestor taximetristi. Mariti pretul si micsorati la jumatate numarul taxiurilor, sunt in excedent.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*