Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis solicitarea procurorilor DNA de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu. Ca urmare a acestei decizii, şeful Executivului judeţean va rămâne în arestul IPJ Braşov până în data de 23 decembrie, însă Cănescu poate depune contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicarea deciziei.
În acelaşi dosar, preşedintelui Partidului Conservator Braşov, deputatul Ion Diniţă, i-a fost ridicată imunitatea de către colegii săi din Parlamentul României, astfel că va putea fi şi el arestat preventiv, dacă judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor decide, astăzi, în acest sens. Aceeaşi decizie ca şi în cazul lui Căncescu a fost luată de către Înalta Curte şi în cazul lui Viorel şi Andrei Hrebenciuc, cercetaţi în dosarul retrocedărilor ilegale a 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău. Cei doi vor rămâne în stare de arest încă 30 de zile, însă au dreptul să depună contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicarea deciziei. Şi în acest dosar este implicat un braşovean, senatorul PSD Ioan Adam. Avocatul Adam a primit din partea colegilor săi din comisia juridică a Senatului României aviz pozitiv în ce priveşte luarea măsurilor preventive faţă de acesta iar plenul a aprobat ridicarea imunităţii şi în cazul său. Astăzi, Înalta Curte va judeca propunerea de arestare preventivă a lui Adam.
Alţi senatori din PSD, Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, au rămas şi ei fără imunitate, după votul colegilor, situaţie în care se află şi liberalul Mircea Roşca, la care poliţiştii din Prahova au efectuat deja ieri o percheziţie domiciliară.