Stiri Brasov

Până la finele lunii, Compania Apa va continua să „scurme” B-dul Griviţei, pe tronsonul Onix – Centrul Civic

Lucrari apa Grivitei Onix (3)De la finele săptămânii trecute, B-dul Griviţei a intrat în şantier şi pe tronsonul cuprins între Onix şi intersecţia cu B-dul M. Kogălniceanu. Şi pe această porţiune va fi introdusă o nouă conductă de apă cu diametrul de 400 de mm, lucrările pe tronsonul dintre Onix şi Plevnei fiind finalizate de aproximativ două săptămâni. Constructorul are autorizaţie de lucru până la finele acestei luni, însă, dacă vremea se va înrăutăţi, şantierul va fi închis mai repede şi lucrările vor fi reluate abia când se va încălzi. Lucrările vor bloca două benzi de circulaţie, însă doar pe o porţiune limitată, de câte 30 – 50 de metri.

„Având în vedere că este o lucrare mult mai simplă decât cea de pe celălalt tronson al bulevardului, am solicitat firmei care execută lucrarea pentru Compania Apa să termine montarea noii conducte până la finalul acestei luni”, a subliniat primarul George Scripcaru. Totodată, săpăturile vor fi astupate şi carosabilul reparat imediat ce s-a finalizat montarea noii conducte, astfel ca în cazul în care se strică vremea strada să nu rămână cu „tranşee”. Pe tronsonul dintre Onix şi Plevnei, unde Compania Apa a lucrat după jumătatea lunii iulie la introducerea noii reţele a fost turnat deja covor asfaltic, mai fiind de reparat doar carosabilul de pe breteaua ce face legătura cu 13 Decembrie şi unde s-a mai lucrat în ultima perioadă la racorduri.

21 din 39 de km de conducte, modernizaţi

Lucrările fac parte din programul multianual al Companiei Apa de modernizare a reţelei de apă şi canalizare din municipiul Braşov care are o valoare de 35 de milioane de euro, din care contribuţia Primăriei este de 700.000 de euro (2%), restul fiind bani nerambursabili prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Până acum, din cei 39 de km de reţea de apă care urmează să fie modernizaţi prin acest program, au fost modernizaţi 21 de km, restul urmând să fie finalizaţi cel târziu peste un an.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*