Stiri Brasov

Parcul Central, complet modernizat. În curând, vor începe lucrările şi în parcul de lângă Poştă

iluminat parc_foto andrei paul_primaria brasov02
Foto Andrei Paul

Parcul Central şi-a schimbat în totalitate aspectul, după ce lucrările de reamenajare s-au încheiat. Acum, aleile parcului sunt mult mai bine luminate, ţinând cont că a fost montat un nou sistem de iluminat cu stâlpi şi lampadare care să se încadreze în arhitectura zonei. Corpurile de iluminat utilizate reprezintă o soluţie nouă prin combinarea perfectă a LED-urilor cu dispozitivul optic,  lentila din lampadar ce asigură o distribuţie optimă a fluxului luminos. Eficienţa noului sistem este cu 30% mai mare decât în cazul vechiului sistem, iar consumul de energie se va reduce cu 50%. Noii stâlpi au şi o garanţie 20 de ani împotriva coroziunii. „Este o investiţie importantă pentru oraşul nostru, pentru că vorbim despre cel mai cunoscut parc al Braşovului, şi atât partea de iluminat public, cât şi infrastructura pietonală erau depăşite şi ca soluţii tehnice, şi ca durată de funcţionare. Consider că am ales cea mai bună soluţie tehnică pentru iluminat, care va fi eficient şi se va încadra din punct de vedere estetic şi arhitectural în specificul acestei zone”, a precizat primarul Braşovului George Scripcaru.

În cadrul acestui proiect au fost refăcute atât aleile, cât şi spaţiile verzi, iar una dintre cele mai importante lucrări a vizat reamenajarea locului de joacă. Practic, au fost extinse suprafeţele de amortizare de sub elementele de joacă, pentru a creşte siguranţa copiilor şi au fost montate şi o serie de elemente noi de joacă, printre care se numără şi un labirint, spre bucuria celor mici care aşteptau cu nerăbdarea redeschiderea locului de joacă. Totodată, în zona locului de joacă au fost montate şi patru reiluminat parc_foto andrei paul_primaria brasov07flectoare suplimentare, astfel ca zona să fie cât mai bine luminată.

Parcul Eroilor, pe acelaşi model

În perioada următoare, va intra în şantier Parcul Eroilor, de lângă Poştă, unde amenajările se vor face pe modelul din Parcul Central. „În cel mai scurt timp, până la sfârşitul acestei luni, vom începe şi lucrările la Parcul Eroilor. Şi aici va fi înlocuit sistemul de iluminat, iar aleile şi spaţiile verzi vor fi refăcute. O parte dintre lucrări vor fi făcute până pe 22 decembrie, pentru ca parcul să poată găzdui manifestările dedicate comemorării Revoluţiei din 1989, iar restul vor fi făcute în primăvară”, a explicat George Scripcaru.

Un comentariu

  1. Pingback: BRAŞOV: Parcul Central, complet modernizat (Eveniment) | Ziarele De Azi

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*