Stiri Brasov

Cinci luni de şantier la atelierele Şcolii Kronstadt. Investiţia în reabilitarea clădirii se apropie de 1,5 milioane de lei

Ateliere scoala Kornstadt RulmentulLucrările de reabilitare a vechilor ateliere de la Rulmentul vor începe astăzi şi se vor finaliza în maximum cinci luni. Acestea se aflau într-o stare avansată de degradare, fiindcă nu mai fuseseră folosite de ani buni, iar reabilitarea era necesară, astfel ca elevii Şcolii Profesionale Kronstadt  să îşi poată desfăşura stagiile de practică aici. „Această investiţie este finanţată de la bugetul local şi va fi finalizată până în primăvară. Ne-am dorit ca Şcoala profesională Kronstadt să fie o şcoală model nu doar în judeţ, ci în întreaga ţară,  şi era nevoie de modernizarea infrastructurii necesare, astfel ca elevii să îşi poată desfăşura orele de practică şi în cadrul şcolii, nu doar în cadrul fabricilor partenere în acest proiect. După ce se vom încheia partea de reabilitare, partenerii noştri vor aduce toate echipamentele necesare pentru dotarea corespunzătoare a atelierelor”, a precizat primarul George Scripcaru.

În urma unor discuţii între reprezentaţii municipalităţii şi cei ai firmelor partenere, s-a stabilit ca Primăria Braşov să execute lucrările de reabilitare, iar firmele private să doteze aceste ateliere cu echipamente, pe principiul, suma pe care o va investi Municipalitatea, va fi investita şi de partenerii privaţi. „Ne-am obligat ca fiecare leu investit de Primărie, noi să îl dublăm prin investiţiile pe care le vom face în dotare acestor ateliere. Vom aduce echipamente de pneumatică hidraulică, dar şi de electrotehnică şi automatizare. Pot spune că vom aduce aici unele dintre cele mai moderne maşini cu comandă numerică (CNC)”, a explicat Uwe Kando, manager Trainings Center în cadrul Schaeffler România.

Se începe cu acoperişul

Lucrările sunt executate de firma Conforest SA, iar valoarea acestora este de 1.439.306,53 lei cu tot cu TVA. La finele săptămânii trecute, muncitorii au făcut măsurătorile necesare pentru ca începând de astăzi să înceapă lucrul. ,,O să începem de luni cu lucrările de hidroizolaţie, fiindcă vremea ne permite, iar apoi, pe timp de iarnă vom lucra la spaţiile interioare, respectiv recompartimentări înlocuirea pardoselilor, după care vom face şi izolaţia termică exterioară a clădirii. Termenul de finalizare a lucrărilor este de cinci luni”, a declarat Gelu Zavate, reprezentantul constructorului. În următoarele 5 luni se vor executa lucrări de consolidare, recompartimentare, înlocuire tâmplărie, înlocuire reţele aferente funcţionării utilajelor, respectiv curenţi slabi, apă-canal, electrice, aer comprimat, supraveghere video etc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*