Judeţele Braşov şi Covasna urmăresc realizarea unui proiect important, finanţat din fonduri europene, respectiv consolidarea unor porţiuni de drum cu importanţă majoră care fac legătura între localităţile din Nordul Braşovului cu zona Baraoltului din judeţul vecin.
Consilierii judeţeni covăsneni au aprobat recent proiectul de hotărâre privind participarea, împreună cu judeţul Braşov, la un acest proiect care vizează reabilitarea şoselelor care trec peste graniţa celor două judeţe şi sunt de o mare importanţă pentru ambele. Potrivit planului prezentat de preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, proiectul vizează porţiunea de drum dintre localităţile Malnaş-Băi – Băţanii Mari – Baraolt – Augustin – Ormeniş – Apaţa – Măieruş. „Dat fiind faptul că porţiunea mai mare de drum se situează în judeţul Covasna, activitatea de coordonare a proiectului va fi realizată tot de judeţul nostru”, a precizat Sándor. Finanţarea se va obţine din următorul exerciţiu financiar.
De când podul care face legătura între Covasna şi Braşov prin dreptul localităţii Măieruş nu mai suportă traficul greu, circulaţia maşinilor de mare tonaj se face doar pe DJ 131 B, pe ruta Augustin – Ormeniş – Apaţa. Porţiunea de drum judeţean dintre Ormeniş şi Augustin nu a fost asfaltată niciodată, iar din cauza traficului de mare tonaj stratul de pietriş de pe această şosea se distruge foarte repede, iar drumul devine aproape impracticabil. DJ 131 leagă localităţile braşovene Măieruş şi Apaţa de comuna covăsneană Aita Mare şi ajunge la Baraolt. CJ Braşov ar avea de reabilitat 7,3 km din această şosea, iar CJ Covasna 15,5 km. Drumul 131 D merge din Apaţa spre Ormeniş, Augustin limita cu judeţul Covana şi face apoi legătura DJ 131, spre Baraolt. Autorităţile braşovene ar avea de reabilitat 12,97 de km din această şosea, ţinând cont că este drum de pietriş pe mai multe porţiuni, iar Covasna doar 1,3 km.